Lars van der Haar noemt solo Nys 'knijterknap', maar kon daardoor naar eigen zeggen sparen richting EK Veldrijden
Veldrijden

Lars van der Haar noemt solo Nys 'knijterknap', maar kon daardoor naar eigen zeggen sparen richting EK

Lars van der Haar noemt solo Nys 'knijterknap', maar kon daardoor naar eigen zeggen sparen richting EK

Lars van der Haar kwam na de slijtageslag in de Koppenbergcross als tweede over de finish op de kasseiklim, nadat hij zijn ploeggenoot Thibau Nys even hiervoor had zien zegevieren. Van der Haar toonde zijn tevredenheid na afloop, ook over de ploegtactiek. 'Ik had heel de wedstrijd overschot en ik kon wachten, omdat Thibau weg was', zo beschouwde de Woudenberger de cross en zijn eigen prestatie na afloop.

Op de vraag in het flashinterview of de cross zwaar was, al grappend: 'Viel mee! Nee, dit hele rondje was zwaar. Op de Koppenberg moest je achteroverleunen en blijven zitten om ervoor te zorgen dat je overeind bleef. Het was daardoor heel lastig om je kracht kwijt te kunnen', zo stelde van der Haar over de lastige omstandigheden in Oudenaerde.'

Van der Haar met vertrouwen naar EK, waar hij niet hoeft te wachten op Nys

Van der Haar was onder de indruk van zijn jonge ploeggenoot, die al snel in de koers wegreed en niet meer werd achterhaald door de rest van de topper. Met een brede glimlach: 'Hij houdt het echt knijterknap vol. Ik voelde zelf dat ik beter was dan Eli en Michael (Iserbyt en Vanthourenhout, red.), maar ik kon niet wegrijden, omdat Thibau ervoor zat. Ik moest wachten op het laatste klimmetje', zo beoordeelde van der Haar de tactiek van zijn ploeg Baloise Trek Lions.

Over zijn eigen prestatie en wat dit betekent voor het EK van aankomend weekend, is Van der Haar zeer tevreden. 'Ik wist dat ik tweede ging worden. Op het eind had ik nog over. Ik kon zo op het einde die tweede plek nog pakken. Dit geeft vertrouwen voor het EK, ja. Ik was echt beter dan ik had gedacht, dus ik hoop komend weekend zeker wat te laten zien', zo blikte van der Haar vooruit op de race in het Franse Pontchateau.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws