Lars van der Haar weer tweede achter Sweeck: 'Ik dacht 'nondeju', maak eens een foutje' Veldrijden
Veldrijden

Lars van der Haar weer tweede achter Sweeck: 'Ik dacht 'nondeju', maak eens een foutje'

Lars van der Haar weer tweede achter Sweeck: 'Ik dacht 'nondeju', maak eens een foutje'

Voor de vierde keer op rij kan Lars van der Haar een tweede plek achter zijn naam noteren. De crosser van Baloise - Trek Lions moest in de Superprestige veldrit van Merksplas zijn meerdere erkennen in Laurens Sweeck: 'Ik dacht 'nondedju', kom op hé, maak nou eens een foutje zodat ik dichterbij kan komen.'

Voor Van der Haar werd het namelijk een lange achtervolging. Al vlak na de start kwam hij door een foutje achterop te liggen. 'Bij het loopstuk werd ik een beetje verschalkt. Ik weet niet of ik echt iets fout deed, maar een paar renners passeerden mij. Die kwamen vervolgens de klimmetjes in het bos niet op, waardoor er meteen een gat ontstond van vijftien tot twintig seconden op Sweeck. En dat was ook het gat dat ik uiteindelijk nooit meer dicht kreeg op de finish', vertelt Van der Haar in het flashinterview na afloop.

Morgen nieuwe kansen

Het was overigens niet de eerste keer dit seizoen dat Van der Haar achter Laurens Sweeck eindigde. Ook de twee voorgaande crossen, in Niel (Superprestige) en Beekse Bergen (Wereldbeker), was Sweeck eerder over de finish. 'Hij bleef soepel en perfect rijden', gaat Van der Haar verder. 'Dan probeer ik ook het tempo zo hoog mogelijk te houden, maar hij maakte geen fouten.'

Is het niet frustrerend voor Van der Haar dat hij wéér achter Sweeck tweede wordt? 'Vandaag kan ik er goed mee leven. Ik heb er keihard voor gevochten. Ik kwam een sterke Sweeck tegen. Maar morgen gaan we er weer voor.' Dan staat voor de crossers de Druivencross in Overijse op het programma. 'Ik heb er zin in. Het is een mooi parcours en ik ben benieuwd naar de veranderingen. Maar ik denk dat die in mijn voordeel zijn', sluit de Woudenberger af.

In het algemene klassement van de Superprestige staat Van der Haar nu met 41 punten op de tweede plek. Drie punten daarboven vinden we Laurens Sweeck met 44 punten. De volgende manche is op 3 december in het Belgische Boom.

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news