Ook in Merksplas een overwinning voor Laurens Sweeck: 'Ik denk dat ik nog niet honderd procent ben' Veldrijden
Veldrijden

Ook in Merksplas een overwinning voor Laurens Sweeck: 'Ik denk dat ik nog niet honderd procent ben'

Ook in Merksplas een overwinning voor Laurens Sweeck: 'Ik denk dat ik nog niet honderd procent ben'

Hij is op dit moment de man in vorm: Laurens Sweeck. De crosser van Crelan - Fristads heeft ook de Superprestige veldrit van Merksplas op zijn naam geschreven. De vierde zege binnen een maand, want ook in de Wereldbeker van Maasmechelen, de Superprestige in Niel en afgelopen zondag in Beekse Bergen (Wereldbeker) was Sweeck de beste.

Toch zit er voor de 28-jarige veldrijder nog rek in. 'Iedereen vond dat ik in de aanloop naar het seizoen al echt goed was, maar naar mijn gevoel nog niet echt top', zei Sweeck in het flashinterview. 'Ik denk dat ik nu ook nog niet honderd procent ben, maar wel dat het al heel goed is. 'Ik heb ook mindere weken gehad. Nu gaat het dan goed en dat probeer ik dan vast te houden.'

Sweeck had in de veldrit van Merksplas weinig last van tegenstanders: 'Ik kon meteen in het begin het verschil maken, zonder al te veel te pushen. Dat heeft heel de wedstrijd in mijn voordeel gespeeld', aldus Sweeck. 'Mijn zoontje vraagt altijd als hij naar de cross gaat of ik nog ga winnen. Dan zeg ik gewoon dat ik mijn best ga doen om proberen te winnen. En de laatste weken lukt dat vrij goed. Dus hij mag vaker komen kijken denk ik', knipoogt de Belg.

Aardbeien of druiven?

Het flashinterview werd door interviewer Renaat Schotte afgesloten met de vraag of Sweeck van aardbeien houdt: 'Ik lust heel graag aardbeien', doelend op de 'Aardbeiencross', zoals de Superprestige in Merksplas ook wel bekend staat. 'En druiven?', vroeg Schotte zich af. 'Die kunnen er nog wel bij', antwoordde Sweeck, die morgen graag weer een overwinning bijschrijft in de Druivencross van Overijse. Een voorbeschouwing op die wedstrijd is ook op deze site te lezen.

De volgende manche in de Superprestige is op 3 december in het Belgische Boom.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws