Sweeck steelt de show bij rentree Pidcock in Merksplas; Van der Haar tweede Wielrennen
Wielrennen

Sweeck steelt de show bij rentree Pidcock in Merksplas; Van der Haar tweede

Sweeck steelt de show bij rentree Pidcock in Merksplas; Van der Haar tweede

Laurens Sweeck heeft op knappe wijze zijn slag geslagen in de Superprestigecross van Merksplas. De Belg muisde er vrij snel vanonder en zette op die manier de concurrentie buitenspel. Tom Pidcock reed een sterke cross, maar kreeg het halfweg wel wat lastiger bij zijn rentree in het veld.

De veldrit in Merksplas stond op voorhand in het teken van de rentree van wereldkampioen Tom Pidcock. De Brit baarde voor de start opzien door de aanwezige pers in het Nederlands te woord te staan, waarbij de uitdrukking 'ik ben een stomme ezel' voor wat lachers op zijn hand zorgde.

Het was Lars van der Haar die - net zoals Marianne Vos bij de vrouwen, waar Ceylin del Carmen Alvarado won - een snelle start kende. Laurens Sweeck pakte vrij snel over van de Nederlands kampioen, die wat plekjes verloor in het geduw en getrek richting de eerste heuveltjes. Samen met Niels Vandeputte sloeg hij een gat, wat gedicht werd door Eli Iserbyt.

Sweeck trekt er solo op uit

Sweeck liet zich dat echter geen twee keer vertellen en in de tweede ronde nam hij afstand van Vandeputte en Iserbyt, terwijl Pidcock samen met Van der Haar om plek vier en vijf vocht. De Nederlander greep de mannen voor hem uiteindelijk bij de lurven en ging zodoende op zoek naar leider Sweeck.

Ook Europees kampioen Michael Vanthourenhout mengde zich halfweg cross in de debatten, maar Sweeck bleef goed doorduwen en verdedigde zijn voorsprong op bewonderingswaardige manier. Pidcock kreeg het ondertussen naarmate de cross vorderde wat moeilijker, hij moest zijn metgezellen laten gaan. De Brit vermaakte zich wel, wat hoop biedt voor de komende weken.

Van der Haar verdedigde zijn tweede plek tegenover het Bingoal-Pauwels Sauzen-duo Vanthourenhout en Iserbyt met verve, waardoor de uitslag in deze cross in verhouding al redelijk snel vastlag. Wel viel Pidcock in de voorlaatste ronde nog op de grond, al viel de schade mee. Ook Iserbyt maakte een slipper, waardoor hij op plek vier terecht kwam. Zondag in Overijse nieuwe ronde, nieuwe kansen!

Uitslag Superprestige Merksplas mannen 2022

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws