Laurens Sweeck behoudt zijn leidende positie in de Wereldbeker: 'Ik was vandaag in de verdediging' Veldrijden
Veldrijden

Laurens Sweeck behoudt zijn leidende positie in de Wereldbeker: 'Ik was vandaag in de verdediging'

Laurens Sweeck behoudt zijn leidende positie in de Wereldbeker: 'Ik was vandaag in de verdediging'

Een derde plek in de Wereldbekercross van Zonhoven. Dat is het eindresultaat voor Laurens Sweeck. De Belg van Crelan-Fristads mocht daarmee het podium betreden met Wout van Aert en Mathieu van der Poel.

Direct na afloop, nog voordat Sweeck het podium op mocht, stond hij voor de camera's waar hij zijn wedstrijdverhaal deed. 'Dit was het hoogst haalbare voor mij. De twee grote heren (Van Aert en Van der Poel, red.) waren een beetje beter vandaag, dus een derde plek is het hoogst haalbare voor mij', aldus Sweeck in het flashinterview.

Sweeck ging de cross in als leider van het Wereldbekerklassement. In zijn daarvoor bestemde witte outfit kreeg hij als zandspecialist een mooi parcours voorgeschoteld. Maar om aan te vallen in het zand, daar had Sweeck geen oren naar. 'Ik was een beetje in de verdediging voor het algemene klassement. De dichtstbijzijnde concurrent is Michael (Vanthourenhout, red.). Dus ik hield zijn wiel en probeerde hem dan vervolgens eraf te rijden. Dus een derde plek is echt goed voor mij', concludeert een blije Sweeck.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws