Sweeck moet keuzes maken door rugbelasting en past ondanks goede positie voor Superprestige Gullegem Veldrijden
Veldrijden

Sweeck moet keuzes maken door rugbelasting en past ondanks goede positie voor Superprestige Gullegem

Sweeck moet keuzes maken door rugbelasting en past ondanks goede positie voor Superprestige Gullegem

Laurens Sweeck zal zaterdag niet van start gaan van de cross in Gullegem, zo laat zijn ploeg Crelan-Fristads vrijdag weten. De Belg doet het - ondanks het feit dat hij er goed voorstaat in de Superprestige - een dagje rustiger aan met het oog op de Wereldbekercross van zondag in Zonhoven.

De koploper in de Wereldbeker laat weten dat de combinatie Gullegem-Zonhoven té belastend is voor zijn rug. 'Ik pas met spijt in het hart', stelt Sweeck, donderdag nog derde in Koksijde. 'Ik had immers nog uitzicht op een mooi klassement in de Superprestige. Maar tezelfdertijd mag ik mijn rug niet nog extra belasten in het vooruitzicht van de cross in Zonhoven, 24 uur later. Daar heb ik een leidersplaats in de Wereldbeker te verdedigen.'

'Na doktersconsultatie en in overleg met de ploegleiding van Crelan-Fristads en de organisatoren van de Superprestige, heb ik daarom beslist Gullegem aan mij voorbij te laten gaan', klinkt het. Daarmee hebben Lars van der Haar, Eli Iserbyt en Michael Vanthourenhout een concurrent minder voor het klassement, terwijl Wout van Aert de topfavoriet is.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws