Update | Brand wordt maandag geopereerd aan hand: 'EK komt waarschijnlijk te vroeg' Veldrijden
Veldrijden

Update | Brand wordt maandag geopereerd aan hand: 'EK komt waarschijnlijk te vroeg'

Update | Brand wordt maandag geopereerd aan hand: 'EK komt waarschijnlijk te vroeg'

(22 oktober 2022) Lucinda Brand kan de komende periode waarschijnlijk niet veldrijden. De Nederlandse van Baloise Trek Lions brak zaterdag tijdens de verkenning van het parcours in Tabor een middenhandsbeentje en ligt er voor onbepaalde tijd uit.

Haar ploeg meldt dat Brand zaterdag onderuit ging tijdens de verkenning. Ze was in Tsjechië om zich voor te bereiden op de wereldbekerwedstrijd van zondag in Tabor. Die cross moet ze sowieso aan zich voorbij laten gaan. Wanneer ze terug in competitie is, is nog onduidelijk.

Brand kende geweldig 2021/2022

Een harde noot om te kraken voor Brand, die dit veldritseizoen uitstekend was begonnen. Ze legde het in Beringen, Waterloo en Fayetteville weliswaar af tegen Fem van Empel, maar Brand finishte wel overal op het podium. Ze won bovendien in Meulebeke al een veldrit dit seizoen.

Het was een goed vervolg op een uitstekend seizoen 2021/2022, waarin Brand domineerde en maar liefst negentien (!) crossen won. Ze werd Europees kampioene, maar moest de wereldtitel begin dit jaar aan Marianne Vos laten. Vos was ook bij het NK veldrijden al een stukje sterker dan Brand.

Update - 23 oktober (12.05): Brand vreest dat EK te vroeg komt

Lucinda Brand heeft na haar valpartij tijdens de verkenning van de Wereldbeker in Tabor van zich laten horen op Instagram. 'Het loopt niet altijd volgens plan. Jammer genoeg heb ik gisteren mijn hand gebroken tijdens de verkenning in Tabor', zo klinkt het teleurgesteld bij Brand, die in de vier veldritten die ze dit seizoen al reed telkens op het podium stond.

'Maandag zal ik geopereerd worden (in Herentals, red.) en vanaf dat ik mag zal ik terug koersen. Het Europees Kampioenschap komt waarschijnlijk te vroeg', waarna ze het bericht afsluit met een trieste emoticon. Het EK vindt plaats op zaterdag 5 november, in het Waalse Namen. In 2021 pakte Brand de Europese titel op de Col du Vam.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws