Machtige Mathieu: Van der Poel houdt Van Aert en Pidcock af na fameuze driestrijd in Gavere Veldrijden
Veldrijden

Machtige Mathieu: Van der Poel houdt Van Aert en Pidcock af na fameuze driestrijd in Gavere

Machtige Mathieu: Van der Poel houdt Van Aert en Pidcock af na fameuze driestrijd in Gavere

Mathieu van der Poel, Wout van Aert en Tom Pidcock zorgden maandag voor een perfect cadeau op Tweede Kerstdag. De Grote Drie van het veldrijden leverden in Gavere een prachtig spektakel af, met de Nederlander van Alpecin-Deceuninck als grandioze winnaar van een heerlijke wedstrijd.

Na een knappe zege van Shirin van Anrooij bij de vrouwen was het om 15.10 uur tijd voor de mannen in Gavere. Met Van Aert en Van der Poel op respectievelijk tweede en derde startrij was het zaak om goed te beginnen, zo wisten alle mannen. Toon Vandebosch zette direct ferm door en pakte de kop bij het ingaan van het veld. Van Aert kende op zijn beurt een minder begin, maar kon een deel van zijn verloren plaatsen al goed maken met een goede looppassage.

Van der Poel voert direct de forcing, maar rijdt lek

Van der Poel wachtte daar niet op en pakte halfweg de eerste ronde de kop. De Nederlander kon zo de vettige beklimming als eerste aanvatten, waarop hij zijn loopkwaliteiten gebruikte. Van Aert deed hetzelfde en liep zijn opponenten één voor één voorbij, waardoor hij in één ruk van tien naar drie steeg. Pidcock bleef wel op zijn fiets zitten, in het spoor van koploper Van der Poel.

Gedurende de eerste ronde leek Van Aert moeite te hebben om het gat met de Nederlander en Brit te dichten, maar een lekke band van Van der Poel sloeg de kopman van Alpecin-Deceuninck terug. Van Aert en ook Michael Vanthourenhout kwamen bij het blauwe monster, waardoor we een achtervolgende groep van drie hadden achter de eenzame wereldkampioen Pidcock.

De Brit bleef als lichtgewicht de zware beklimming in Gavere fietsen, terwijl de wat zwaardere Van der Poel en Van Aert lopend tijd goed wisten te maken op de man uit Yorkshire. Al bij al zorgde het voor een fantastische driestrijd in Gavere, waar het publiek ook massaal was toegestroomd om het live mee te mogen maken.

Pidcock verdapperde echter en verdedigde zijn voorsprong op de twee kemphanen met hand en tand, waardoor zijn achtervolgers ook wat meer risico's namen om het gat te dichten. In de derde ronde liep Van Aert naar Pidcock toe, maar die gaf niet af en plaatste nog een versnelling. Van der Poel volgde krampachtig en zo kregen we een fameus duel tussen de grote drie.

Van der Poel gebruikt techniek om voorsprong te nemen 

In de afdaling zette Van der Poel zijn technische kwaliteiten in. De Nederlander dook zonder schrik naar beneden en wist ternauwernood recht te blijven, waarmee hij direct een mooie voorsprong pakte op Van Aert en co. Bij het ingaan van de vierde ronde beschikte de Nederlander over veertien seconden voorgift, maar het boek Pidcock/Van Aert was zeker nog niet gesloten.

Pidcock kende duidelijk een goede dag en zette de achtervolging in op Van der Poel met een verbeten Van Aert in zijn spoor. De kleine Brit nam in ronde vijf brutaal de kop over van Van der Poel, die er nog wel kloek uitzag. Iets té brutaal zelfs, want Pidcock overspeelde zijn hand en zakte terug tot achter Van Aert, die er stug tussen bleef rijden en de wattages constant aan het leveren was.

In de voorlaatste ronde zette Van der Poel nog eens elegant door, waarmee hij Van Aert onder druk zette. De Belg reed overduidelijk op de limiet en maakte ook wat foutjes, terwijl Pidcock stilletjes aan uit het zicht verdween na zijn goede openingsfase.

Bij het ingaan van de laatste ronde keek Van Aert tegen een achterstand van veertien seconden aan, waarmee de veer ook bij de man van Jumbo-Visma aan het breken leek te zijn. Breken staat echter never nooit in het woordenboek van Van Aert, die met het slijm uit de mond door bleef denderen. Genoeg voor de overwinning was het uiteindelijk niet, maar wat een show schotelden de twee rivalen Van der Poel en Van Aert voor op de mat in Gavere.

Uitslag Wereldbeker Gavere mannen 2022

Results powered by FirstCycling.com


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws