Marianne Vos past voor Druivencross Overijse na tiende plek in Superprestige Merksplas Veldrijden
Veldrijden

Marianne Vos past voor Druivencross Overijse na tiende plek in Superprestige Merksplas

Marianne Vos past voor Druivencross Overijse na tiende plek in Superprestige Merksplas

Marianne Vos gaat niet van start in de Druivencross van Overijse. Na een tiende plek in de Superprestige veldrit van Merksplas, lijkt het Vos niet vertandig om een dag later weer in het veld te rijden. Dat meldt haar ploeg Jumbo-Visma op de website.

Vos dook in de 'Aardbeiencross' van Merksplas als eerste het veld in: 'Ik had een goede start en dat geeft dan ambitie. Ik wist dat het eerste stuk lastig was en het een voordeel is om je eigen lijnen te kunnen rijden', vertelt de renster van Team Jumbo-Visma. Echter werd al snel duidelijk dat ze haar snelle start moest bekopen. 'Ik plafonneerde echt toen Ceylin (del Carmen Alvarado, red.) overnam. Vanaf dat moment moest ik mijn eigen tempo aannemen en werd het echt werken', vervolgt de wereldkampioene. Uiteindelijk kwam Vos als tiende over de streep.

Na afloop van de cross trok de 35-jarige renster de conclusie dat het niet verstandig gaat zijn om ook de dag nadien te crossen. De wereldbekerwedstrijd in Overijse laat ze dus aan zich voorbij gaan. Voor de Brabantse zal dit voorlopig ook haar laatste cross zijn. Eerder liet bondscoach Gerben de Knegt al weten dat Vos een korte pauze zal inlassen na de cross in Overijse. Die rustperiode vangt dus een dag eerder aan.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws