Vos rijdt in Overijse voorlopig laatste wereldbekercross, nog geen Van der Poel bij de mannen Veldrijden
Veldrijden

Vos rijdt in Overijse voorlopig laatste wereldbekercross, nog geen Van der Poel bij de mannen

Vos rijdt in Overijse voorlopig laatste wereldbekercross, nog geen Van der Poel bij de mannen

De KNWU heeft de selecties bekendgemaakt voor de wereldbekerwedstrijd in Overijse, komende zondag 20 november. Bondscoach Gerben de Knegt kan bij de mannen en de vrouwen rekenen op ijzersterke selecties.

Bij de mannen zijn de ogen natuurlijk vooral gericht op Lars van der Haar, die de laatste weken in topvorm is. Toch wil De Knegt ook wel iets kwijt over Joris Nieuwenhuis, die in de schaduw van zijn landgenoot sterk voor de dag komt dit seizoen. 'Nadat hij wereldkampioen bij de beloften was, heeft hij het accent meer op de weg gelegd, maar hij is duidelijk weer helemaal thuis in het veldrijden en presteert ook sterk', zo klinkt het in een persbericht.

In de selectie voor Overijse is nog geen plaats voor Mathieu van der Poel. Wereldkampioen Tom Pidcock begint aan zijn seizoen in Merksplas op zaterdag en rijdt in principe ook Overijse op zondag. Wout van Aert zijn programma sijpelde al door in Belgische media, maar over Van der Poel is nog weinig bekend. De Nederlander liet afgelopen weekend wel van zich horen vanonder de Spaanse zon.

Bij de vrouwen is het een groot sterrenensemble. Alleen Annemarie Worst ontbreekt door een blessure, alle andere grote Nederlandse namen zijn van de partij in Overijse. Dat betekent dat onder meer Fem van Empel, Puck Pieterse en Lucinda Brand erbij zijn. Wereldkampioene Marianne Vos is er ook, maar volgens De Knegt wel voor het laatst, voorlopig dan. 'Vos rijdt in Overijse voorlopig haar laatste wereldbeker en neemt een korte pauze.'

Selecties Nederland wereldbeker Overijse 2022

Mannen:
Lars van der Haar
Pim Ronhaar
Corné van Kessel
Mees Hendrikx
Ryan Kamp
Stan Godrie
Luke Verburg
Joris Nieuwenhuis
David Haverdings
Lucas Janssen

Vrouwen:
Lucinda Brand
Fem van Empel
Denise Betsema
Puck Pieterse
Ceylin del Carmen Alvarado
Inge van der Heijden
Shirin van Anrooij
Marianne Vos
Manon Bakker
Aniek van Alphen
Maud Kaptheijns
Leonie Bentveld
Larissa Hartog


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws