Na val in Kortrijk en ontwrichte schouder start Vanthourenhout toch in Dublin: 'Met de pijn gaat het niet zo goed' Veldrijden
Veldrijden

Na val in Kortrijk en ontwrichte schouder start Vanthourenhout toch in Dublin: 'Met de pijn gaat het niet zo goed'

Na val in Kortrijk en ontwrichte schouder start Vanthourenhout toch in Dublin: 'Met de pijn gaat het niet zo goed'

Michael Vanthourenhout heeft bij zijn harde val tijdens de tweede manche van de X2O Trofee in Kortrijk zijn schouder gedeeltelijk ontwricht. Dat bevestigt Frank De Winter, ploegarts van zijn team Pauwels-Sauzen-Bingoal. Ondanks de blessure ging de Europese kampioen zondag toch nog van start in de Wereldbeker in Dublin.

'Er werd bij ziekenhuisonderzoek (in Kortrijk; nvdr.) wel een gedeeltelijke ontwrichting van het schoudergewricht rond zijn rechtersleutelbeen vastgesteld, maar geen breuken', vertelt De Winter vanuit de perszaal. 'Als het herstel en de reis naar Ierland voorspoedig verlopen, komt Michael morgen in de wereldbekermanche in Dublin opnieuw in actie.”

Vanthourenhout was na een afwezigheid van bijna drie weken zaterdagmiddag opnieuw van de partij in Kortrijk. In de thuishaven van zijn ploegmaat Eli Iserbyt kwam de 29-jarige Belg van Pauwels-Sauzen-Bingoal in zijn eerste cross sinds zijn Europese titel in het Franse Pontchâteau opnieuw sterk voor de dag en leek hij op weg naar de overwinning tot hij in een bocht aan een hoge snelheid tegen de vlakte ging. Vanthourenhout kon niet meteen rechtkrabbelen, waardoor de ernst meteen duidelijk was. De renner tastte meteen naar de schouder, bleef lang op het zitvlak zitten en gaf uiteindelijk op. De Europese kampioen werd na de cross meteen naar het lokale ziekenhuis gebracht.

Na een nacht kreeg Vanthourenhout meer en meer pijn

Vlak voor de start in Dublin liet de Vlaming weten hoe de afgelopen 24 uur is geweest. 'Het ging niet zo goed. Gisteravond was de pijn nog wel te doen, maar na de nacht kreeg ik veel meer pijn. Maar ik ben wel hier, dus ik ga proberen te starten en zie wel hoe ver ik kom. Ik ben blij dat ik hier ben, maar echt verwachtingen heb ik niet. Misschien kan ik met mijn technische vaardigheden nog iets, maar dat gaan we zien.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws