Ronhaar en Sweeck vechten geweldig duel uit in Wereldbeker Dublin; winst voor de Nederlander Veldrijden
Veldrijden

Ronhaar en Sweeck vechten geweldig duel uit in Wereldbeker Dublin; winst voor de Nederlander

Ronhaar en Sweeck vechten geweldig duel uit in Wereldbeker Dublin; winst voor de Nederlander

De Wereldbeker van Dublin is na een geweldig duel een prooi geworden voor Pim Ronhaar. De crosser van Baloise Trek Lions vocht in de finale een geweldig duel uit met Laurens Sweeck, die tweede werd. De derde plek was voor Eli Iserbyt. Voor Ronhaar is het zijn tweede Wereldbekerzege dit seizoen, aangezien hij ook al won in Dendermonde.

Na veel commotie over de Wereldbeker en ook de reis naar het Ierse Dublin, stonden meerdere toppers toch aan de start. Al waren dat niet veel deelnemers, want de cross telde slechts 28 deelnemers. Ook een aantal toppers die de dag voordien in Kortrijk koersten, maakte de reis overzees.

Geweldig begin van Nys, Iserbyt en Vanthourenhout hebben het zwaar

Vanaf de start lag het tempo erg hoog. Iserbyt werd daarbij meteen onder druk gezet, doordat Nys samen met Toon Vandebosch een kloofje sloeg. Nys ging er vervolgens alleen vandoor en nam zodoende de leiding in de eerste drie ronden. Iserbyt bleef de achtervolging leiden. Na de harde valpartij van Michael Vanthourenhout een dag eerder in Kortrijk, kon hij niet mee met de andere toppers.

Nys kreeg alleen geen groot gat van de achtervolgers en na een wissel in de vierde ronde, raakte hij de leiding zelfs weer kwijt. Joran Wyseure pakte de leiding over en sloeg meteen een gat. Dat Wyseure op kop reed, was niet eens de enige verrassing. Jens Adams leidde namelijk de achtervolging, terwijl Nys een aantal foutjes maakte.

Ronhaar pakt over, Nys maakt cruciale foutjes

De kopbeurt van Wyseure duurde minder lang dan de jonge Belg had gehoopt. Aan het einde van ronde vier pakte Pim Ronhaar de leiding over en zette de rest direct op een kleine achterstand. Iserbyt kwam weer terug naar voren en wilde de man van Baloise Trek Lions niet te ver weg laten rijden.

Ronhaar bleef doorknallen en Iserbyt kwam niet zomaar terug bij de Nederlander. Het gat werd in de vijfde ronde niet groter, maar ook niet kleiner. Achter de Belg viel een groot gat. Wyseure, Nys en Adams sloegen wat terug en kwamen achter Laurens Sweeck terecht. Sweeck kwam op zijn beurt overigens steeds dichterbij Iserbyt.

Geweldig gevecht in volle finale, Ronhaar krijgt het niet cadeau

De remonte van Sweeck kreeg alleen niet het voor hem gewenste resultaat. Een lekke band in de zesde ronde sloeg de Belg naar achteren. Ronhaar en Iserbyt streden tegen elkaar. Toen Iserbyt over de balken sprong en Ronhaar niet, werd het gat weer net iets kleiner. Met een voorsprong van twee seconden dook Ronhaar de zandbak in. Hij bleef op de fiets. Iserbyt wilde aansluiten, maar was iets te gretig en raakte uit het spoor. De Belg moest van de fiets en moest door het zand lopen. Het gat werd ineens een stuk groter, maar Ronhaar moest van fiets wisselen. Nek aan nek gingen de twee richting de laatste ronde. Na een geweldige zandpassage, sloot Sweeck toch ook weer aan.

Iserbyt en Sweeck reden op drie seconden achterstand bij het inrijden van de laatste ronde. Iserbyt kon het gat met Ronhaar niet definitief dichtkrijgen, waarna Sweeck overnam halverwege de slotronde. De Belg van Crelan-Corendon kwam dichter en dichter en richting de belangrijke zandstrook had hij Ronhaar in het vizier. Sweeck kwam knap terug en passeerde de Nederlander met nog twee bochten te gaan. De zege leek binnen voor de Belg, maar Ronhaar haakte zijn wagonnetje aan. Vlak voor de twee het asfalt opreden, verraste Ronhaar Sweeck door weer voorbij te steken. De Nederlander zette nog één keer goed aan en Sweeck kon niet meer mee. De winst was voor Pim Ronhaar!

Uitslag Wereldbeker Dublin mannen 2023

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws