Nederland met ijzersterke selectie naar Wereldbeker in Benidorm: Van der Poel en Van Anrooij erbij Veldrijden
Veldrijden

Nederland met ijzersterke selectie naar Wereldbeker in Benidorm: Van der Poel en Van Anrooij erbij

Nederland met ijzersterke selectie naar Wereldbeker in Benidorm: Van der Poel en Van Anrooij erbij

Bondscoach Gerben De Knegt heeft de selectie voor de Wereldbekercross in Benidorm rond. Mathieu van der Poel en Shirin van Anrooij zijn in Spanje weer van de partij nadat ze het NK niet reden.

Na de regen in Zaltbommel trekt het veldritcircus aankomende weekend naar de Spaanse zon, waar de Nederlandse kampioenen Lars van der Haar en Puck Pieterse ook van de partij zullen zijn. Bij de vrouwen doen - op Ceylin del Carmen Alvarado na - zo'n beetje alle toppers van het veld mee, terwijl bij de mannen de naam van Van der Poel natuurlijk uitspringt. Hij neemt het in Benidorm op tegen Wout van Aert en Tom Pidcock, waardoor de cross in Benidorm de laatste strijd tussen de Grote Drie wordt van deze winter. Pidcock zet na Benidorm namelijk een punt achter zijn crosswinter.

De Knegt had het WK al nadrukkelijk in zijn achterhoofd bij het samenstellen van de selectie voor Benidorm, zo laat hij weten in een persbericht. 'Bij de jongeren heb ik bij de beloften en de junioren gekozen voor volledige selecties, omdat de eventuele WK-gangers dan nog punten kunnen halen die een goede startplek garanderen op het WK. Bij de junior-vrouwen heeft alleen Nederlands en Europees kampioen Lauren Molengraaf daar uitzicht op, waardoor de andere junior-vrouwen zich dichter bij huis kunnen voorbereiden. In Besançon verwacht ik weer met een grotere selectie te vertrekken.'

Selecties Nederland Wereldbeker Benidorm 2023 (zondag 22 januari)

Selectie Elite Mannen
1. Lars van der Haar
2. Mathieu van der Poel
3. Joris Nieuwenhuis
4. Mees Hendrikx
5. Corne van Kessel
6. Stan Godrie
7. Klaas Groenen

Selectie Elite Vrouwen
1. Fem van Empel
2. Puck Pieterse
3. Lucinda Brand
4. Shirin van Anrooij
5. Inge van der Heijden
6. Manon Bakker
7. Annemarie Worst
8. Aniek van Alphen
9. Marianne Vos

Klik hier voor alle selecties


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws