🎥 Next-level bikkelen! Van der Haar zet tijdens Superprestige Niel 'eventjes' zijn schouder terug in de kom Veldrijden
Veldrijden

🎥 Next-level bikkelen! Van der Haar zet tijdens Superprestige Niel 'eventjes' zijn schouder terug in de kom

🎥 Next-level bikkelen! Van der Haar zet tijdens Superprestige Niel 'eventjes' zijn schouder terug in de kom

De Jaarmarktcross te Niel, onderdeel van de Superprestige, zal nooit de favoriete cross van Lars van der Haar worden. De 32-jarige Nederlander van Baloise Trek Lions liet zich voorafgaand aan de wedstrijd kritisch uit over het parcours, kende na een goede start een mindere wedstrijd, waarbij tot overmaat van ramp ook nog zijn schouder uit de kom raakte. Die schouder werd door Van der Haar, inmiddels wel bekend met het euvel, vakkundig teruggezet...

'Het is echt een slapstick. Ik zou echt niet weten waar je moet rijden of lopen. Het is echt hopen dat je hier niets breekt. Je kunt geen enkele bocht hier met vertrouwen pakken. Je weet gewoon niet wat er onder de stenen of het water ligt. Weinig jongens hebben zin om hier hun wedstrijd en seizoen te verkloten, denk ik', zo sprak de Nederlands kampioen voor de race onder de rook van Antwerpen al uit. 'Ik denk dat de zandstrook nog nooit zo makkelijk is geweest. Normaal is dit de mooiste zandbak die er is, nu wordt het wel makkelijk. Dit is echt een parcours waar je niet weet wat je tegenkomt. Je moet heel erg opletten om niet in het wiel te rijden. Als ik op de kop kom, zal ik er wel iets van proberen maken.'

Thijs Zonneveld reageert op 'schouderincident' Van der Haar

En zo geschiedde: Van der Haar pakte de kopstart en dook als allereerste het veld in. De routinier leek op weg om zich te gaan bemoeien met de zege, ware het niet dat hij na ongeveer vijf minuten ten val kwam en daardoor aangewezen was op de achtervolging. Die achtervolging verliep niet van een leien dakje voor de 'Terriër van Woudenberg', die we ongeveer halfweg koers ineens naast zijn fiets zagen zitten. Wat er gebeurde? Een schouder uit de kom, luttele seconden later weer teruggezet alsof het niets is. Chapeau!

Van der Haar reed de koers in Niel uiteindelijk niet uit, maar kon op sociale media rekenen op talloze lofzangen in zijn richting. Zo wijdde wielerjournalist en BEAT Cycling Club-coureur Thijs Zonneveld er ook een tweet aan. 'En doorrrrr...', luidde het kort maar krachtige bijschrift. Van der Haar zelf liet eveneens op Twitter van zich horen. 'Niet mijn dag, op naar de volgende', was ook hij kort, maar duidelijk van stof.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws