Niels Albert verwacht grote kans op valpartijen richting a-typische aankomst WK-Hoogerheide Veldrijden
Veldrijden

Niels Albert verwacht grote kans op valpartijen richting a-typische aankomst WK-Hoogerheide

Niels Albert verwacht grote kans op valpartijen richting a-typische aankomst WK-Hoogerheide

Het parcours van het aanstaande WK veldrijden in Hoogerheide is niet helemaal hetzelfde als de laatste jaren. Zo liet ex-crosser Jens Dekker eerder zijn licht schijnen over de verplaatste balkjes in het parcours en liet parcoursbouwer Adrie van der Poel weten rekening te moeten houden met de weersomstandigheden. Echter ziet ex-wereldkampioen Niels Albert een ander interessante passage in het parcours.

Zo zal volgens hem de passage vlak voor de streep een belangrijke rol spelen in het verloop van de koers. 'Daar ligt nog een trap vlak voor de finish. Dat maakt het een a-typische aankomst', verklaart de tweevoudig wereldkampioen in de podcast Cross van Play Sports.. 'De meeste zullen daar met veel risico's naartoe rijden. De kans op een schuiver gaat hierdoor groter worden', luidt zijn verwachting.

De andere ex-wereldkampioen aan tafel, Lars Boom, denkt daarentegen aan een ander koersverloop. 'Het zou leuk zijn als de hele koers de besten elkaar eraf proberen te rijden. En dat op een gegeven moment iemand kan wegrijden, terwijl daarachter ook nog gereden wordt', aldus de wereldkampioen van 2008.

Fem van Empel en Wout van Aert favoriet

Daarnaast voegt de Brabander toe dat een WK altijd een aparte koers is. 'De hele ambiance en alles eromheen is groter. Het is altijd een bijzonder moment.' Ook Albert kan dat beamen. 'Gewoon de beleving is altijd nog net iets anders op zo'n WK. Alleen al daarnaartoe rijden en de nationale trui aantrekken bijzonder.'

De twee oud-crossers, beiden in het bezit van een WK-titel bij de junioren, beloften en elites, verwachten in zowel de mannen als vrouwencross een tweestrijd. 'Ik denk dat Fem van Empel aan het langste eind gaat trekken', verwacht Boom. Bij de mannen is Wout van Aert bij beide heren de favoriet. 'Maar met de vorm van de laatste weken, staan de twee dicht bij elkaar', aldus Albert over de tweestrijd met Mathieu van der Poel.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws