Nys snapt niets van ontketende Van Aert en Van der Poel: 'Dit wintervertoon neigt naar afbraak' Veldrijden
Veldrijden

Nys snapt niets van ontketende Van Aert en Van der Poel: 'Dit wintervertoon neigt naar afbraak'

Nys snapt niets van ontketende Van Aert en Van der Poel: 'Dit wintervertoon neigt naar afbraak'

De wielerwereld heeft tijdens de Kerstperiode genoten van meerdere duels tussen Mathieu van der Poel en Wout van Aert. De twee gingen elkaar in enkele weken tijd meermaals te lijf en zorgden voor groot spektakel. Mooi, beaamt ook Sven Nys, maar de ploegbaas van Baloise Trek Lions vreest wel voor de gevolgen.

'Geen individu - ook niet het fysiek meest begiftigde - overleeft schadeloos een reeks van acht slopende gevechten. Van der Poel en Van Aert voerden van Antwerpen tot Koksijde een reeks judokampen met te laat afgeklopte wurgingen of ontwrichtingen op. Bij zoveel overbelasting moest één van de twee breken', zo schrijft Michel Wuyts veelzeggend in zijn column in Het Laatste Nieuws.

Nys ziet herhaling van Tirreno bij Van der Poel en Van Aert

Het was volgens hem Mathieu van der Poel die met rugklachten de handdoek moest werpen in Koksijde. Wuyts klom in de telefoon en belde Nys, die de strijd tussen Van der Poel en Van Aert met ietwat lede ogen aanziet. 'Wat ze aanrichten, doet me sterk denken aan de Tirreno-Adriatico van 2021. Ook toen deden Mathieu en Wout elkaar elke dag de duvel aan. Tot solo's van tachtig kilometer en wilde achtervolgingen toe. Waarvoor ze in april een prijs betaalden in de Ronde van Vlaanderen.'

Nys vreest een beetje dat Van der Poel en Van Aert zichzelf in hun dadendrang nu ook voorbij lopen. 'Rondewinst is voor die twee een must. Voor overdaad betaal je in details. Ze trappen nu weer in de val. In volle opbouw naar het wegseizoen neigt dit wintervertoon naar afbraak.' Dat beaamt ook Wuyts, die niet twee renners zien die toeleven naar één knal op het WK in Hoogerheide, in februari. 'Ik zag intussen al wel zes WK's. Met Gavere, Diegem en Loenhout als klapstukken.'

Van der Poel en Van Aert komen zondag in Zonhoven nog tegen elkaar in actie, vervolgens gaan ze allebei op trainingskamp. Van Aert rijdt zaterdag ook nog in Gullegem. Op 22 januari in Benidorm treffen ze elkaar weer, alvorens de laatste cross-afspraak staat gepland op 5 februari in Hoogerheide.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws