Spannende driestrijd in winters Zonnebeke in het voordeel beslecht van Vanthourenhout, Vermeersch en Merlier mee op podium Veldrijden
Veldrijden

Spannende driestrijd in winters Zonnebeke in het voordeel beslecht van Vanthourenhout, Vermeersch en Merlier mee op podium

Spannende driestrijd in winters Zonnebeke in het voordeel beslecht van Vanthourenhout, Vermeersch en Merlier mee op podium

Michael Vanthourenhout heeft de Kasteelcross van Zonnebeke gewonnen. De Belgische crosser van Pauwels Sauzen-Bingoal moest in de sneeuw en ijzel afreken met de wegcoureurs Gianni Vermeersch (Alpecin-Deceuninck) en Tim Merlier (Soudal-Quick Step).

Zonnebeke deed haar naam eer aan: als sneeuw voor de zon verdwenen langzamerhand de winterse omstandigheden. Echter bleef het parcours glad, waardoor valpartijen op de loer lagen. Zaak voor de coureurs om heel te blijven, met nog een aantal belangrijke afspraken die dit crossseizoen komen gaan.

Zeker voor wegrenners Vermeersch en Merlier zou een eventuele valpartij geen goed doen in de voorbereiding op het wegseizoen. De twee startten echter wel sterk, en namen het voortouw in de openingsfase. De twee coureurs kregen Vanthourenhout en Lander Loockx (TDT-Unibet) met zich mee. Ook jongeling Yordi Corsus (Pauwels Sauzen-Bingoal) kon mee met de vier.

Foutjes stapelen zich op glad parcours op, Vanthourenhout blijft foutloos

De vijf bleven lange tijd bij elkaar, tot de zevende ronde (van de tien). Een foutje van Loockx zorgde ervoor dat Europees kampioen Vanthourenhout samen met Vermeersch en Merlier met drie op pad trok. Maar ook de Belgisch kampioen strandrace Merlier maakte foutjes door tegen een paaltje aan te rijden en kwam daardoor op een gaatje te rijden. De topsprinter wist echter wel weer aan te sluiten bij zijn concurrenten.

De voorlaatste ronde was dan wel beslissend. Waar eerst Merlier ervoor koos om van fiets te wisselen, verloor Vermeersch op zijn beurt het wiel van Vanthourenhout door niet over de balken te springen. Vanthourenhout legde een hoog tempo op en bouwde meteen aan een mooie voorsprong.

Vermeersch voerde nog enige druk uit op Vanthourenhout, bij het ingaan van de laatste ronde, maar in de problemen kwam de leider in koers niet. Vermeersch stelde zijn tweede plek veilig, waar Merlier iets later over de streep kwam als derde.

Uitslag Kasteelcross Zonnebeke mannen 2024

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws