Selecties WK veldrijden Nederland bekend: 'Van Anrooij dapper, Van der Poel gaat voor de winst' Veldrijden
Veldrijden

Selecties WK veldrijden Nederland bekend: 'Van Anrooij dapper, Van der Poel gaat voor de winst'

Selecties WK veldrijden Nederland bekend: 'Van Anrooij dapper, Van der Poel gaat voor de winst'

De KNWU heeft woensdagochtend in een persbericht de selecties bekendgemaakt voor het WK veldrijden in Hoogerheide. In de diverse selecties zitten weinig tot geen verrassingen en is er eigenlijk in iedere categorie kans op medailles.

Mathieu van der Poel is de grote man bij de Elite heren, gesteund door onder meer Lars van der Haar, Pim Ronhaar en Joris Nieuwenhuis. Bij de vrouwen was inmiddels ook al duidelijk dat youngsters Fem van Empel en Puck Pieterse het WK bij de elite gaan rijden. Shirin van Anrooij won als enige van het jonge drietal nog geen titel bij de beloften, dus zij wil daar voor de regenboogtrui gaan. Bij de Beloften mannen is David Haverdings op papier een grote kanshebber.

Het WK wordt op 3 februari afgetrapt met de Team Relay, waarbij drie vrouwen en drie mannen uit diverse leeftijdscategorieën een rondje gaan rijden. Wie als eerste over de meet is in de zesde en laatste ronde, wint. 'Het is een leuke aftrap van het wereldkampioenschap. Er is die dag gratis entree en ik denk dat we hier hoge ogen kunnen gooien, maar het is moeilijk daar vooraf een klassering op te plakken', aldus bondscoach Gerben de Knegt.

Bondscoach Nederland vindt Van Anrooij 'dapper'

Veel realistischer zijn medailles in de andere categorieën, zo beaamt De Knegt. 'Ik denk dat we bij de vrouwen met Fem van Empel en Puck Pieterse twee rensters hebben, die er de afgelopen tijd qua vorm bovenuit steken en als favorieten voor de wereldtitel starten, maar we hebben zeker meer rensters in huis die voor de medailles mee kunnen strijden. Ik kijk bij de mannen met iedereen uit naar een mooie tweestrijd tussen Mathieu en Wout van Aert op een parcours, dat naar verwachting nog wat modderig zal zijn en daardoor niet te snel. Ik hoop vooral op een eerlijke strijd, zonder pech. Wordt het een tactisch steekspel, dan zijn er wellicht nog meer kapers op de kust. Mathieu zal voor niets minder dan de winst gaan.’

Over de keuze van Van Anrooij om bij de beloften te starten, heeft De Knegt louter lovende woorden. 'Hoewel er in deze categorie wel veel internationale concurrentie is, steekt Shirin er dit seizoen wel echt bovenuit. Ik vind het dapper dat ze haar hart heeft gevolgd en voor de beloftencategorie heeft gekozen. Een keuze waar ik me bewust niet in heb gemengd', zo klinkt het. De Knegt noemt bij de junioren Lauren Molengraaf bij de vrouwen en Guus van den Eijnden bij de mannen als kanshebbers voor een medaille. Bij de Beloften mannen start naast Haverdings ook Tibor del Grosso als favoriet.

Selecties WK veldrijden Nederland 2023

Selectie Elite Mannen:

1. Lars van der Haar

2. Mathieu van der Poel

3. Pim Ronhaar

4. Joris Nieuwenhuis

5. Ryan Kamp

6. Mees Hendrikx

7. Corné van Kessel

Selectie Elite Vrouwen:

1. Fem van Empel

2. Puck Pieterse

3. Lucinda Brand

4. Ceylin del Carmen Alvarado

5. Denise Betsema

6. Inge van der Heijden

7. Annemarie Worst

8. Aniek van Alphen

9. Marianne Vos

Selectie Beloften-Mannen:

1. David Haverdings

2. Tibor del Grosso

3. Luke Verburg

4. Danny van Lierop

5. Lucas Janssen

6. Bailey Groenendaal

Selectie Beloften-Vrouwen:

1. Shirin van Anrooij

2. Leonie Bentveld

3. Mirre Knaven

4. Iris Offerein

5. Larissa Hartog

Selectie Junior-Mannen:

1. Guus van den Eijnden

2. Senna Remijn

3. Floris Haverdings

4. Jelte Jochems

5. Mika Vijfvinkel

6. Keije Solen

Selectie Junior-Vrouwen:

1. Lauren Molengraaf

2. Puck Langenbarg

3. Sara Sonnemans

4. Roxanne Takken

5. Bloeme Kalis

Selectie Team Relay:

1. Tibor del Grosso

2. Guus van den Eijnden

3. Lauren Molengraaf

4. Leonie Bentveld

5. Fem van Empel

6. Ryan Kamp

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws