Pidcock vierde in Heusden-Zolder: 'Mathieu en Wout waren al vertrokken voordat ik hen überhaupt kon zien' Veldrijden
Veldrijden

Pidcock vierde in Heusden-Zolder: 'Mathieu en Wout waren al vertrokken voordat ik hen überhaupt kon zien'

Pidcock vierde in Heusden-Zolder: 'Mathieu en Wout waren al vertrokken voordat ik hen überhaupt kon zien'

Wout van Aert ging er met de overwinning vandoor in de Superprestigemanche van Heusden-Zolder. Huidig wereldkampioen veldrijden Tom Pidcock wist zich aldaar niet echt in de debatten vooraan te mengen. Hij moest uiteindelijk genoegen nemen met een vierde plaats.

In het flashinterview analyseert de polyvalente Brit van INEOS Grenadiers zijn race. De openingsvraag, die betrekking heeft op of hij met een tevreden gevoel terugkijkt op de wedstrijd, wordt in het Nederlands gesteld. De 23-jarige alleskunner spreekt tegenwoordig namelijk ook een aardig woordje Nederlands. 'Maar dit interview doe ik wel in het Engels, want ik ben enorm moe', is Pidcock duidelijk.

'Ik heb vandaag helemaal niet deelgenomen aan de wedstrijd. Ik deed mee aan een andere wedstrijd', refereert Pidcock aan de tweestrijd tussen Mathieu van der Poel en Van Aert, die vrijwel direct na de start al begon. 'Het was niet mijn beste dag vandaag. Het was een zwaar parcours. Halverwege de wedstrijd had ik het al erg zwaar, voornamelijk door alle sprintjes na de bochten', vervolgt hij zijn relaas.

'Ik kreeg het gat met Lars maar niet gedicht', aldus Pidcock

Pidcock leek in eerste instantie op een derde plek af te stevenen, maar werd in de laatste rondes nog overrompeld door een later ontketende Lars van der Haar. 'Lars is altijd goed in de laatste rondes. Ik kreeg het gat met hem maar niet gedicht. Normaal gesproken kan je op het rechte stuk altijd wel een stuk goedmaken, maar dat was vandaag niet het geval.'

Niet voor de eerste keer dit veldritseizoen kende Pidcock een vrij slechte start. 'Ik koos bij de start het midden van de weg. Maar dat bleek niet het beste idee te zijn', stelt hij daaromtrent. 'Andere renners haalden me langs beide kanten in. Toen zat ik te ver achter. Jammer genoeg waren Mathieu en Wout al vertrokken voordat ik hen überhaupt kon zien. Dan is het al te laat.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws