Pidcock zet de toon met imposante solozege in Kortrijk; Van der Haar en Iserbyt mee op het podium Veldrijden
Veldrijden

Pidcock zet de toon met imposante solozege in Kortrijk; Van der Haar en Iserbyt mee op het podium

Pidcock zet de toon met imposante solozege in Kortrijk; Van der Haar en Iserbyt mee op het podium

Tom Pidcock heeft op imponerende wijze de X2O Trofee-cross van Kortrijk op zijn naam weten te schrijven. De Brit van INEOS Grenadiers nam redelijk vroeg in de wedstrijd afstand van de concurrentie. Lars van der Haar en Eli Iserbyt mochten mee op het podium.

Zonder Mathieu van der Poel, Laurens Sweeck en Toon Vandebosch stonden de deelnemers een halfuurtje nadat Marianne Vos won bij de dames klaar voor hun veldrit. Van der Haar zette de toon met een snelle start, waarna Iserbyt vrij snel de kop overpakte. Deze mannen bepaalden met de andere toppers in het spoor het tempo in de vermakelijke eerste ronde.

Ook Pidcock deed vanaf ronde twee mee om de knikkers in Kortrijk, waar Michael Vanthourenhout zijn technische kwaliteiten inzette om de concurrentie te versmachten. Pidcock zat als een vlieg op zijn wiel, Van der Haar en Iserbyt moesten iets meer ruimte laten. Nummer vijf Thibau Nys moest op dat moment vrij vlotjes passen, al is een vijfde stek voor hem natuurlijk heel netjes.

Pidcock zet de toon met vroege versnelling

Het duurde niet lang aleer Pidcock een gat te pakken had. Bij het ingaan van de derde ronde had de Brit van INEOS Grenadiers al een voorsprong van tien seconden te pakken op het viertal achtervolgers. Van dat kwartet nam Van der Haar op een gegeven moment afstand van de anderen, terwijl Pidcock plots met een gelletje in de mond reed. Was er sprake van leeglopende benen?

Antwoord: nee, want Pidcock verloor weinig van zijn pluimen en bleef de focus houden. Dat gold ook voor naaste achtervolger Van der Haar, die met een achterstand van tien seconden druk op de ketel bleef houden. De terriër uit Woudenberg gaf zich allerminst gewonnen, in tegendeel zelfs. Ondertussen naderde Iserbyt op zijn beurt weer Van der Haar, wat een spectaculaire slotronde beloofde.

Van der Haar en Iserbyt hielden elkaar aardig in de greep, maar Pidcock bleek toch een maatje te groot voor de Nederlander en Belg. Zodoende pakte de wereldkampioen zijn eerste crosszege van deze winter, één dag voor de rentree van Van der Poel.

Uitslag X2O Trofee Kortrijk 2022

Results powered by FirstCycling.com

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news