Pieterse dolgelukkig na heuse demonstratie: 'Ik had onmiddellijk een gaatje te pakken' Veldrijden
Veldrijden

Pieterse dolgelukkig na heuse demonstratie: 'Ik had onmiddellijk een gaatje te pakken'

Pieterse dolgelukkig na heuse demonstratie: 'Ik had onmiddellijk een gaatje te pakken'

Puck Pieterse voerde tijdens het EK veldrijden bij beloften vrouwen in Namen een echte 'onewomanshow' op. Bijna de hele cross reed zij alleen aan kop. De 20-jarige Nederlandse is dan ook dolgelukkig met haar overwinning.

Pieterse verwees Line Burquier en Shirin van Anrooij naar respectievelijk de tweede en derde plaatsen. Er stond geen maat op de Brabantse: foutloos stevende zij solo naar de Europese titel. 'Het was net als altijd bij beloften vrouwen weer een snelle start', begint de laureate haar analyse in het flashinterview. 'Ik voelde me bij de start gelijk goed, dus ik besloot er gewoon voor te gaan. Voorin zitten bij het ingaan van de eerste technische stukken was ook wel belangrijk. Dat lukte gelukkig ook. Daarna had ik ook onmiddellijk een gaatje te pakken. Ik ben blij dat ik dat vast heb weten te houden.'

Pieterse geeft elite mannen advies over materiaalkeuze 

Wanneer Pieterse gevraagd wordt naar een aantal tips of adviezen die zij de elite mannen (die na de beloften vrouwen starten) zou willen meegeven, gaat zij in op het materiaal en in het bijzonder op de bandenkeuze. 'Typhoons achter en Rhino's voor is een goede keuze. Het parcours is namelijk opgedroogd. Als je gevrijwaard blijft van materiaalpech, dan is het echt een fijn parcours.'

Direct na afloop van het (korte) flashinterview met de Europees kampioene trok er een flinke regenbui over de regio Namen. Het valt dus nog te bezien in hoeverre de elite mannen het advies van de Nederlandse opgevolgd zullen hebben met betrekking tot hun materiaalkeuze.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws