Pieterse uit op revanche tegen Alvarado en Van Empel: 'Zorgt voor extra motivatie' Veldrijden
Veldrijden

Pieterse uit op revanche tegen Alvarado en Van Empel: 'Zorgt voor extra motivatie'

Pieterse uit op revanche tegen Alvarado en Van Empel: 'Zorgt voor extra motivatie'

Puck Pieterse trad deze veldritwinter tot dusver aan in twee wedstrijden (Waterloo en Troyes), maar moest daarbij genoegen nemen met plek twee. In de Verenigde Staten was Fem van Empel te sterk, terwijl Ceylin del Carmen Alvarado afgelopen zondag in Frankrijk de betere bleek.

Zaterdag in Kortrijk kruist ze opnieuw de degens met Van Empel, terugkeert na een break van bijna drie weken. Pieterse keerde juist afgelopen zondag terug na een korte pauze. 'Ik had uiteraard heel graag willen winnen, maar botste gewoon op een heel goede Ceylin. Na slechts 2,5 week trainen is het ook niet zo gek dat nog niet alles op zijn plaats viel en misschien is dat niet slecht dat het niet meteen een gewonnen zaak is als ik naar de cross ga. Dat zijn momenten waar je veel uit kan leren, ook tactisch. Het zorgt ook voor extra motivatie', stelt ze via de kanalen van de X2O Trofee van Kortrijk.

Pieterse deed veel vertrouwen op in het mountainbiken

Desgevraagd gaat Pieterse in op haar goede prestaties in de warmere maanden, waarbij ze onder meer het eindklassement van de wereldbeker mountainbiken won. 'Afgelopen zomer heb ik mezelf toch verbaasd. In de cross wist ik dat ik goed voor de dag kon komen, de mountainbike was voor mij nog een grote ontdekkingstocht.'

Door die prestaties gaat de veelzijdige renster van Fenix-Deceuninck op een andere manier de cross in. 'In het veld heb ik nu dan ook niet het gevoel er extra druk is. Het was vorig jaar al heel vet dat ik me in iedere wedstrijd heb kunnen tonen. Het zal dan ook niet eenvoudig zijn om even goed te doen, maar dat brengt geen extra druk met zich mee. Bevestigen? Dat heb ik voor mezelf al gedaan op de mountainbike. Als je daar bergop geen vermogen kan trappen, dan kan je gewoon niet mee', aldus Pieterse.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws