Van der Haar verklaart skippen Dublin: 'Zou maar met twee fietsen in Kortrijk moeten rijden' Veldrijden
Veldrijden

Van der Haar verklaart skippen Dublin: 'Zou maar met twee fietsen in Kortrijk moeten rijden'

Van der Haar verklaart skippen Dublin: 'Zou maar met twee fietsen in Kortrijk moeten rijden'

Komende zondag staat in de Ierse hoofdstad Dublin de komende Wereldbeker veldrijden op het programma. Talloze toppers slaan de manche over, waaronder Lars van der Haar. De nummer twee in de stand maakte dit al aan het begin van het seizoen bekend, maar geeft bij GCN nu meer tekst en uitleg.

Dublin en Val di Sole, dat zijn de twee Wereldbekers waar we Van der Haar de komende periode niet in actie gaan zien. Dat vertelde de Nederlander na afloop van de Wereldbeker in Maasmechelen al aan In de Leiderstrui, waarna er na het skippen van Dendermonde van Thibau Nys een heuse discussie op gang kwam onder aanvoering van UCI-voorzitter David Lappartient.

'Naar mijn mening kunnen we als renners en ploegen beter met de UCI om tafel gaan en op die manier een open discussie organiseren. Volgens mij is dat de beste aanpak in de vraag hoe we de Wereldbeker in de toekomst gaan houden', vertelde Van der Haar in Dendermonde al aan deze site. Bij GCN herhaalt hij die woorden nu. 'Met acht of negen Wereldbekers lijkt het mij prima, er moet gekeken worden naar een betere kalender. Maar dat is slechts mijn mening. Er zijn ook andere meningen en zo moeten we er samen iets van maken.'

Van der Haar niet blij met manier waarop hij Dublin en Kortrijk zou moeten rijden

Van der Haar staat bekend als iemand die altijd en overal graag rijdt, dus ook Dublin - waar hij vorig jaar vierde werd - had hij gewoon graag willen doen. 'We hebben gekeken, maar uiteindelijk was ik vooral niet blij met de manier waarop ik het zou moeten doen. Mijn ouders zouden dan met twee fietsen al naar Dublin moeten, waardoor ik Kortrijk zou rijden met twee fietsen', doelt hij op de cross van zaterdag.

'Uiteindelijk doe je dan beide wedstrijden half en als het dan modderig is, wat het waarschijnlijk wordt, heb je niet genoeg aan twee fietsen', legt de Nederlander uit. 'Het is mogelijk, maar het zorgt voor zoveel stress dat ik in overleg met het team heb besloten om Dublin te skippen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws