Ploeg Iserbyt kijkt uit naar komst van Van Aert en Van der Poel: 'We gaan ze proberen te kloppen' Veldrijden
Veldrijden

Ploeg Iserbyt kijkt uit naar komst van Van Aert en Van der Poel: 'We gaan ze proberen te kloppen'

Ploeg Iserbyt kijkt uit naar komst van Van Aert en Van der Poel: 'We gaan ze proberen te kloppen'

Pauwels Sauzen-Bingoal is het veldritseizoen uitstekend gestart. Eli Iserbyt haalde alle overwinningen binnen en hoopt weer wat dichter bij Wout van Aert en Mathieu van der Poel te zijn gekomen. Het zal echter nog wel even duren voordat de twee hun rentree maken in het veld.

Waar Denise Betsema namens Pauwels Sauzen-Bingoal bij de vrouwen al twee Ethias Crossen wist te winnen, deed Iserbyt dat in alle Ethias Crossen van dit seizoen. Drie keer was de 23-jarige Belg de beste in Lokeren, Beringen en Bredene. Voor de manager van de ploeg, Jurgen Mettepenningen, was dat geen verassing. 'We falen zelden in het begin van het seizoen, maar dit keer ging het beter dan ooit. Door vijf van de zes crossen te winnen, tonen we aan dat we klaar zijn voor de komende weken. Niet alleen Iserbyt, maar ook de rest van de ploeg.'

Bij de Ethias Cross in Bredene werd het gehele podium bij de mannen zelfs bezet door renners van Pauwels Sauzen-Bingoal. Laurens Sweeck en Michael Vanthourenhout completeerden Iserbyt op het podium als nummer twee en drie. Net als in voorgaande jaren lijkt het weer wachten tot de wegrenners terugkeren in het veld en het niveau omhoog brengen. Van Aert, Van der Poel en tegenwoordig ook Tom Pidcock lieten vorig seizoen nog zien dat hun topniveau net wat hoger ligt dan de huidige renners die in het veld actief zijn. 'Ik kijk hard uit naar de komst van Mathieu van der Poel en Wout van Aert. We gaan ze proberen te kloppen. Hoe langer het uitblijft, hoe dichter die dag komt', zo besluit Mettepenningen op de eigen ploegsite.

Geven Van Aert en Van der Poel voorproefje in Parijs-Roubaix?

Van Aert en Van der Poel staan allereerst zondag nog aan de start van Parijs-Roubaix. De wedstrijd die in april werd uitgesteld vanwege de coronamaatregelen, is verplaatst naar 3 oktober. De twee grootheden in het veld reden afgelopen zondag nog het wereldkampioenschap, waar ze respectievelijk als achtste (Van der Poel) en elfde (Van Aert) eindigden. Zondag kan het in Frankrijk wel eens een regenachtige, winderige en modderige editie worden. Krijgen we hier vast een klein voorproefje voor wat we deze winter in het veld kunnen verwachten?


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws