Sterke Iserbyt wint ook derde Ethias Cross, voor Sweeck en Vanthourenhout Veldrijden
Veldrijden

Sterke Iserbyt wint ook derde Ethias Cross, voor Sweeck en Vanthourenhout

Sterke Iserbyt wint ook derde Ethias Cross, voor Sweeck en Vanthourenhout

Ook de derde Ethias Cross van het seizoen is gewonnen door Eli Iserbyt. In Bredene reed hij halverwege koers weg, om ploeggenoten Laurens Sweeck en Michael Vanthourenhout voor te blijven. Het betekende drie uit drie voor Iserbyt in dit veldritseizoen.

Op de Grasduinen in Bredene stond de twaalfde editie van deze wedstrijd op het programma. Iserbyt was de sterkste in de eerste twee crossen en het leek vooral zaak voor de concurrentie om hem te verslaan. Toch komt veel van de concurrentie dikwijls uit de eigen ploeg van Iserbyt, Pauwels Sauzen-Bingoal. Daar zitten onder anderen ook Vanthourenhout, Sweeck en Ryan Kamp.

Kamp ging er vlot van door in de koers, die in totaal elf ronden bedroeg. Na drie ronden was er al een kleine afscheiding in het veld, toen een zevental renners met Lars van der Haar, Corné van Kessel, Daan Soete, Quinten Hermans, Vanthourenhout, Iserbyt en Kamp zich losmaakten van de concurrentie. Vanthourenhout kwam daarna even weg uit dat groepje, maar na zes ronden kwam iedereen weer bij elkaar en waren ook Sweeck en Toon Vandebosch aangesloten.

Iserbyt kiest halverwege koers voor de aanval

Nadat de hergroepering compleet was, ging Iserbyt nu zelf in de aanval. Waar hij eerder nog een gat leek te laten vallen richting ploegmaat Vanthourenhout, had hij schijnbaar nog genoeg energie in de tank om zelf een aanval te plaatsen. Het gat groeide snel, terwijl in de achtervolging Hermans, met Vanthourenhout in het wiel, probeerde dat gat weer te dichten. Dat mag speciaal genoemd worden, aangezien Hermans vier dagen geleden nog de GP de Denain reed (42e) en nog geen volwaardige voorbereiding op dit veldritseizoen had gehad.

Lang bleven de twee op een aantal seconden van Iserbyt rijden, waarna bij ingang van de laatste twee ronden de verschillen nog steeds klein waren. Iserbyt verdedigde een voorsprong van drie seconden op Hermans en Vanthourenhout, terwijl Sweeck en Van der Haar volgden op negen seconden. De drie seconden achterstand van Hermans bleken fysiek en misschien ook wel mentaal net wat te moeilijk om te dichten. Iserbyt vergrootte zijn gat en begon bij het ingaan van de laatste ronde met acht seconden voorsprong op zijn drie achtervolgers, waar Sweeck was aangesloten bij Hermans en Vanthourenhout.

Volledig Belgisch podium in Bredene

In de laatste ronde werd het toch ineens nog een beetje spannend. Sweeck bleek misschien wel de sterkste in koers en was vanaf het begin af aan bezig met een opmars, nadat hij ten val was gekomen. De ploeggenoot van Iserbyt reed in de laatste ronde weg van Vanthourenhout en Hermans en kwam al snel tot vijf seconden van Iserbyt. Genoeg voor de overwinning bleek het echter niet meer. Pauwels Sauzen-Bingoal completeerde uiteindelijk het hele podium, doordat Vnathourenhout ook nog derde werd.

Uitslag Ethias Cross Bredene mannen 2021

1. Eli Iserbyt
2. Laurens Sweeck + 0.03
3. Michael Vanthourenhout + 0.12
4. Quinten Hermans + 0.15

5. Lars van der Haar + 0.18
6. Daan Soete + 0.42
7. Toon Vandebosch + 0.45

8. Ryan Kamp + 1.11
9. Jens Adams + 1.17
10. Corné van Kessel + 1.42


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws