Ronhaar zit vol met dromen: 'EK en WK veldrijden winnen en ooit een grote ronde rijden' Veldrijden
Veldrijden

Ronhaar zit vol met dromen: 'EK en WK veldrijden winnen en ooit een grote ronde rijden'

Ronhaar zit vol met dromen: 'EK en WK veldrijden winnen en ooit een grote ronde rijden'

Pim Ronhaar zal zaterdag als een van de favorieten starten op het Europees kampioenschap veldrijden voor beloften. De 21-jarige Nederlander hoopt landgenoot Ryan Kamp op te volgen. Ronhaar blikt vooruit en laat doorschemeren zich verder te willen ontwikkelen op de weg.

'Ik kijk uit naar zaterdag, ik ben super gemotiveerd om voor die trui te gaan', vertelt Ronhaar aan Cyclingnews. 'Vorig jaar werd Ryan Europees kampioen, ik hoop dat ik het van hem kan overnemen dit jaar.' Met de vorm zit het in ieder geval goed: de Nederlander is de grootste uitdager van ploeggenoot Thibau Nys in de beloftencategorie. Bij de elite finishte Ronhaar als vijfde op de Koppenbergcross, achter ploeggenoot en winnaar Lars van der Haar. 'Wat Lars op de Koppenberg deed, is waar ik over kan dromen de komende jaren. Ik hoop dat ik ieder jaar kan verbeteren, hopelijk zal ik daar een keer winnen in de toekomst.'

Het plan voor deze winter: de internationale kampioenschappen rijden en zich ontwikkelen bij de beloften. De stap naar de elite moet nog volgen. 'Ik ga naar het EK en WK onder 23. Het seizoen gaat erg goed met de elite en ik kan de switch maken, maar voor nu ga ik voor de beloften.' Hoewel het veldrijden hem fantastisch afgaat begint Ronhaar het wegwielrenner steeds leuker te vinden. 'Crossen is mijn favoriete discipline. Afgelopen jaar vond ik de koersen op de weg erg leuk. Het jaar ervoor niet, dus dat is een grote stap die ik heb gemaakt. Dit jaar was ik iets beter, dus het racen ging me wat makkelijker af. Dat is denk ik het verschil en hopelijk kan ik volgend jaar wat mooie resultaten rijden, in etappes en klassementen.'

'Hoop ooit een grote ronde te rijden'

Op de weg won Ronhaar het bergklassement van de Flèche du Sud, een koers waar jonge talenten vaak de kans krijgen om zich te bewijzen. Het eindklassement werd gewonnen door ploeggenoot Nys. 'Ik houd van klimmen, koersen als de Flèche du Sud zijn races die ons liggen. Ik heb me beter voorbereid dan twee jaar geleden voor het wegseizoen. Ik werkte hard in de zomer, dus de races gingen goed. Nu ben ik goed voorbereid op het crossseizoen.' Wat het doel wordt van Ronhaar in de komende jaren? 'Ik hoop ooit een grote ronde te rijden. En dan is het beste scenario natuurlijk het winnen van de Tour de France', zegt hij met een lach.

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news