Van der Haar wint Koppenbergcross na battle tegen Pauwels Sauzen-Bingoal en valpartij in slotronde Veldrijden
Veldrijden

Van der Haar wint Koppenbergcross na battle tegen Pauwels Sauzen-Bingoal en valpartij in slotronde

Van der Haar wint Koppenbergcross na battle tegen Pauwels Sauzen-Bingoal en valpartij in slotronde

Lars van der Haar heeft dinsdag de Koppenbergcross in Oudenaarde gewonnen. De Nederlander van Baloise Trek Lions leek zijn kansen op winst in de slotronde te verspelen door een valpartij, maar op de Koppenberg achterhaalde hij Michael Vanthourenhout nog met een ijzersterke eindsprint. Eli Iserbyt werd tweede, Vanthourenhout derde.

Met de start onderaan de Koppenberg was het meteen vol gas vanuit het vertrek. Pim Ronhaar kwam als eerste boven op de keitjes, maar de Nederlander reed na één ronde niet meer bij de voorsten. Zijn ploeggenoten Van der Haar en Thibau Nys konden wel keurig het wiel volgen van topfavoriet Iserbyt. Vanthourenhout was als ploegmaat van Iserbyt van de partij aan het front.

Iserbyt en Van der Haar zetten kopgroep op poten

Na twee rondes was het Vanthourenhout die vanuit een groep van zes weg reed. Het was de eerste echte aanval van de race en Nys ging brutaal mee. Samen met Van der Haar en de teruggekeerde Ronhaar was het drie tegen twee in de groep die overbleef: Nys, Van der Haar en Ronhaar van Baloise Trek Lions versus Iserbyt en Vanthourenhout van Pauwels Sauzen-Bingoal. Lander Loockx was knap mee namens Deschacht - Hens - Maes.

Lang bleef deze samenstelling niet in stand, want het was Iserbyt die halfweg koers zijn eerste versnelling plaatste. En niet veel later nog één. Alleen Van der Haar kon volgen, de andere vier moesten achtervolgen. Dat de twee vooraan de sterksten waren, bleek wel na zes keer Koppenberg en vijf van de acht rondes: Terwijl Van der Haar er vandoor schoot op de top, kwam Vanthourenhout op plek drie al op twintig seconden door van de kop.

Vanthourenhout had echter een heel knappe inspanning in huis en omdat Iserbyt en Van der Haar ook niet vol doortrokken, sloot de Belg knap aan in ronde zes. Hij leidde de kopgroep van drie over de Koppenberg, nog twee rondjes te gaan! Pauwels Sauzen-Bingoal kon het spel van twee tegen één nu gaan uitspelen, met Iserbyt die als eerste weer in de aanval ging. Van der Haar moest op alles reageren.

Van der Haar valt, maar herstelt op Koppenberg

Daar slaagde de Nederlander knap in. Iserbyt en Vanthourenhout gingen om en om aan, ze lieten gaten vallen, blokkeerden Van der Haar zelfs op momenten, maar bij het ingaan van de slotronde bleven we met drie leiders. Jens Adams was in de achtergrond bezig aan een prachtige opmars op plek vier, niet eens zo ver van de koplopers. Ronhaar reed solo rond op plek vijf in deze fase.

In de slotronde leek het wachten op de laatste keer Koppenberg, daar de twee Belgen er niet in slaagden om Van der Haar los te rijden. De Europees kampioen hielp echter zelf een handje, door bij een onschuldige bocht onderuit te glijden. Hij zat snel weer op de fiets, maar Vanthourenhout was nu plots gevlogen. Iserbyt - die werd opgehouden door de val van Van der Haar - nam logischerwijs het wiel van de Nederlander.

Het was nu eerder dan verwacht vol gas bij alle drie, met Vanthourenhout die door de crash een mooie voorgift had. Hij draaide de Koppenberg ook op met een groot gat, maar parkeerde op de kasseien. Van der Haar reed in de achtergrond weg bij Iserbyt en denderde nog knap over Vanthourenhout heen.

Uitslag Koppenbergcross mannen 2022

Results powered by FirstCycling.com


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws