Technisch sterke Vanthourenhout troeft Pidcock af in Namen: 'Mijn mooiste zege ooit' Veldrijden
Veldrijden

Technisch sterke Vanthourenhout troeft Pidcock af in Namen: 'Mijn mooiste zege ooit'

Technisch sterke Vanthourenhout troeft Pidcock af in Namen: 'Mijn mooiste zege ooit'

Michael Vanthourenhout wist verrassend de Wereldbekercross in Namen te winnen. De Belg van Pauwels Sauzen-Bingoal bleef in een zwaar gevecht Tom Pidcock en Toon Aerts voor. Na afloop was hij vanzelfsprekend erg blij met zijn overwinning, zo liet hij in het flashinterview weten.

Vanthourenhout is geen veelwinnaar, maar kan op veel parcoursen goed uit de voeten. Dat levert hem doorgaans veel podiumplaatsen op en ook nu leek in eerste instantie Aerts en later Pidcock, net wat beter. Op een zwaar parcours kwam Vanthourenhout in de voorlaatste ronde echter sterk opzetten en profiteerde hij van foutjes en pech aan de kant van Pidcock en Aerts. Technisch bleek de Belg uiteindelijk de sterkste, wat hem na een derde plek op zaterdag, nu de overwinning opleverde. 'Vanaf het begin voelde ik me sterk en geloofde ik in mezelf. Pidcock was omhoog het sterkste, maar daarbuiten was ik misschien wel de sterkste in de race. Dat gaf een boost om alles te geven.'

Zaterdag moest Vanthourenhout in de Wereldbeker van Rucphen nog zijn meerdere nog erkennen in Pidcock en zijn ploeggenoot Iserbyt. Pidcock werd nu tweede voor Aerts, terwijl Iserbyt achter Quinten Hermans op de vijfde plaats eindigde. Zogezegd is Vanthourenhout niet iemand die veel grote wedstrijden wint, zo refereert hij zelf aan het wereldkampioenschap voor beloften die hij ooit won. De vraag werd hem gesteld op welke plaats hij deze overwinning zou zetten? 'Dit is de grootste overwinning uit mijn carrière', zo besloot hij het interview.

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news