Pidcock (tweede) voelde dat de tank leeg was: 'Had niet hetzelfde gevoel als gisteren' Veldrijden
Veldrijden

Pidcock (tweede) voelde dat de tank leeg was: 'Had niet hetzelfde gevoel als gisteren'

Pidcock (tweede) voelde dat de tank leeg was: 'Had niet hetzelfde gevoel als gisteren'

Tom Pidcock leek tijdens de Wereldbeker in Namen op zijn tweede overwinning van het weekend af te stevenen. Een technisch sterke Michael Vanthourenhout bleek op het zware parcours echter net wat sterker. Toch was de Brit na afloop niet ontevreden, zo liet hij merken in het flashinterview.

Zaterdag greep de 22-jarige Pidcock nog de overwinning in de Wereldbeker van Rucphen. Dat was op een razendsnel parcours, die hem in principe minder moest liggen dan de zware cross in Namen. Daar bleken zijn klimcapaciteiten wel van pas te komen, maar op de technische afdalingen moest hij zijn meerdere erkennen in Vanthourenhout. 'Ik maakte een fout en met anderhalve ronde te gaan, kon ik niet meer aanzetten. Toen was het gedaan, maar Michael reed een fantastische race. Ik kan me de fout eerlijk gezegd niet eens meer herinneren. Ik denk ik iets te snel ging toen ik het gat groter wilde maken.'

Aanvankelijk leek Toon Aerts richting de overwinning te gaan. De Belg ging erg snel van start en had al snel een halve minuut voorsprong op de rest van het veld. Een valpartij en een lekke band wierpen hem echter terug, al eindigde hij nog knap als derde. 'Toon ging heel snel weg en toen dacht ik al dat de race over was. Hij sloeg zo snel een gat van dertig seconden en plots waren we binnen één ronde bij hem. Een aparte race, maar het is denk ik een goede resultaat. Er is nog wel veel werk te doen', aldus Pidcock. Volgende week staat de eerst clash met Mathieu van der Poel te wachten, waar ook Wout van Aert weer van de partij is. Op tweede kerstdag wordt dan in Dendermonde de volgende Wereldbeker verreden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws