Thibau Nys maakt tot lekke band indruk bij elite: 'Nog niet sterk genoeg om daar van te herstellen' Veldrijden
Veldrijden

Thibau Nys maakt tot lekke band indruk bij elite: 'Nog niet sterk genoeg om daar van te herstellen'

Thibau Nys maakt tot lekke band indruk bij elite: 'Nog niet sterk genoeg om daar van te herstellen'

Thibau Nys kijkt met een tevreden gevoel terug op zijn Koppenbergcross bij de elite heren. De 19-jarige Belg werd zevende en voldeed daarmee aan zijn doelstelling om in de top tien te finishen. Even leek er meer in te zitten, maar daarvoor bleek de motor van Nys nog niet groot genoeg.

De jonge Nys kon in de openingsrondes brutaal mee met de voorsten, waar Eli Iserbyt, Michael Vanthourenhout en Lars van der Haar het tempo bepaalden. Een lekke band zorgde ervoor dat Nys langzaam de aansluiting verloor. 'Ik rij op een heel ongelukkig moment plat. Niet zo ver van de post, maar ik ben nog niet sterk genoeg om van zo’n dingen te herstellen', zo zegt hij bij Het Nieuwsblad.

Nys vond na zijn fietswissel nog wel de aansluiting, maar zat er op dat moment al aardig doorheen. 'Ik voel dat ik een heel goeie dag had, maar op het moment dat ik plat rijd, is het moment dat de koers een beetje openbreekt. Ik verloor niet heel veel tijd, maar het kostte wel heel wat krachten. Dat maakte dat ik nog voor de koers openbrak een inspanning moest doen. Ik zit op een niveau dat ik vrij goed kan volgen, maar nog niet dat ik van zoiets kan herstellen. Er had iets meer ingezeten, maar ik ben heel tevreden en content met de vorm.'

Thibau Nys kan alleen maar dromen van Koppenberg-prestaties Sven

Zevende op 1.26 minuten van winnaar Van der Haar, daar kan de piepjonge Nys mee thuiskomen. 'Ik ben absoluut tevreden. Ik heb er het maximale uitgehaald vandaag', zo klinkt het. Een belangrijke ervaring ook, met het oog op de toekomst en in de wetenschap dat zijn vader Sven Nys in totaal negen keer won in de Koppenbergcross. 'Ik ga al heel blij zijn als ik hier ooit één keer kan winnen.'

2 claps
2 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws