Thibau Nys maakt zichzelf kapot na gemiste kans tegen Van der Poel: 'Dan zou ik hem keihard uitlachen' Veldrijden
Veldrijden

Thibau Nys maakt zichzelf kapot na gemiste kans tegen Van der Poel: 'Dan zou ik hem keihard uitlachen'

Thibau Nys maakt zichzelf kapot na gemiste kans tegen Van der Poel: 'Dan zou ik hem keihard uitlachen'

Thibau Nys leek op weg om iets te doen wat niemand het hele seizoen had gedaan, maar op het moment dat winnen van Mathieu van der Poel misschien echt in hem begon te spelen, maakte een schuivertje in een bocht aan alle dromen een einde. Na afloop vertelde Nys bij HLN eerlijk dat hij zichzelf wel voor z'n kop kon slaan.

'Als iemand het podium zo zou weggeven, zou ik hem keihard uitlachen. En nu doe ik het zelf. Ik voel mij zo ontzettend dom', zegt Nys over een valpartij in een gladde modderbocht. Geen zware val en Nys zat snel weer op de fiets, maar het ultra-kleine gaatje naar Van der Poel was daarmee verdwenen. De wereldkampioen won in Hoogerheide, Nys eindigde zelfs niet meer op het podium en werd vierde.

'Als ik een plaatsje dichter zat, kon ik die ene aanval van Van der Poel misschien wel nog beantwoorden. Zelfs dan had de overwinning er niet in gezeten, maar was het podium wel binnen', zegt Nys eerlijk over de strijd met Van der Poel. Dat hij na zijn val werd ingehaald door Joris Nieuwenhuis, Pim Ronhaar en Eli Iserbyt deed veel meer pijn. 'Dit is één van de grootste teleurstellingen van m’n seizoen. Ik ben heel kwaad op mezelf dat ik het podium mis.'

Thibau Nys rekent niet op strijd met Van der Poel op WK

'Het zag er lang heel goed uit. Toch geef ik het nog weg door mijn eigen schuld', analyseert de jonge Belg van Baloise Trek Lions verder. 'Het gevoel van mijn benen liegt niet, ik was echt heel goed. Puur fysiek reed ik de beste wedstrijd van mijn seizoen. Maar het verschil tussen een podiumplaats en dit is heel groot. Ik had het gevoel dat ik de tweede beste in koers was. Met de benen van vandaag maak ik kans op EK-zilver, maar met de benen van twee weken geleden niet. Ik hoop deze lijn gewoon door te trekken en mijn seizoen mooi te eindigen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws