Thibau Nys maakt indruk, maar Van der Poel wint uiteráárd met flitsende versnelling in Hoogerheide Veldrijden
Veldrijden

Thibau Nys maakt indruk, maar Van der Poel wint uiteráárd met flitsende versnelling in Hoogerheide

Thibau Nys maakt indruk, maar Van der Poel wint uiteráárd met flitsende versnelling in Hoogerheide

Mathieu van der Poel heeft een uitstekende generale repetitie beleefd voor het WK veldrijden in Tabor, van volgende week. De Nederlander reed z'n concurrenten in de voorlaatste ronde uit het wiel, al leek Thibau Nys er een lekkere strijd van te maken. Een schuiver van de Belg in de slotronde maakte echter aan alle spanning een einde.

De eerste ronde was chaotisch, omdat er bij de start al werd gevallen aan de rechterkant van de weg. Slecht nieuws voor Thibau Nys en Michael Vanthourenhout, die allebei werden opgehouden. Kevin Kuhn voelde namens Intermarché dat dit de kans was op afscheiding en dus trok de Zwitser door. Veel brokken maakte hij niet. Pas toen Joris Nieuwenhuis bij de eerste doorkomst van de finish echt doortrok op de asfaltweg heuvelop, kwamen er wat gaten. Nys en Vanthourenhout waren toen allang weer terug.

Nieuwenhuis hield in de tweede ronde het tempo hoog, met Van der Poel die zich koest hield in derde positie. Een heel peloton kon na twee rondes bijblijven, wat voor valpartijen zorgde op kritieke punten. Jens Adams crashte in een bocht en Ryan Kamp nam weer Vanthourenhout mee, toen hij slecht sprong over de planken. Het was, met negen rondes in totaal, wachten tot een échte versnelling van één van de grote namen.

Lees verder onder de video!

Van der Poel gaat in zesde ronde, Nys en Nieuwenhuis mee

Pim Ronhaar was degene die in ronde drie serieus op de pedalen ging staan. Hij kreeg Iserbyt, Nieuwenhuis, Van der Poel en Nys met zich mee. Daar achter viel dan wel een gat. Richting de vijfde ronde probeerde Lars van der Haar de oversteek te maken, maar het tempo lag zo hoog dat dat nog een hele klus was. Toen Ronhaar even achterom keek en het tempo even liet zakken, kon ook z'n land- en ploeggenoot aansluiten. Het ging zelfs even zo langzaam, dat we zo weer meer dan tien renners aan de leiding hadden.

Nog vijf rondes te gaan, het moment voor Nys om nu eens aan te zetten. Iserbyt deed dat vervolgens ook, waarmee we de originele vijf weer aan kop hadden. Van der Haar stoeide bij iedere versnelling aan het elastiek. Aan het einde van de zesde ronde kregen we pas weer écht geweld. Van der Poel greep de lastige modderbochten aan om risico's te nemen en op de helling die volgde trok hij vol door. Er was één man die mee kon: Nys. Nieuwenhuis had niet de explosiviteit en moest een gaatje laten, maar kwam met z'n dieseltje op vermogen knap terug.

Lees verder onder de video!

Schuiver van Nys maakte einde aan spanning om zege

Nog drie rondes te gaan, en omdat op de asfalt-helling geen nieuwe aanval kwam, konden Iserbyt en Ronhaar ook weer terugkomen, plus Van der Haar aan het elastiek. Samen met de teruggekomen Joran Wyseure werd het richting de slotronde een groep van zeven, waarbij Van der Poel de voorlaatste keer helling na twee technische bochten nog eens aangreep om te knallen. Opnieuw was het alleen Nys die meekon, al moest de Belg dit keer van ver komen. Iserbyt en Nieuwenhuis zaten op een serieuzer gat, in afwachting van of het vooraan nog stil zou vallen.

In ronde negen van de negen begon Van der Poel met acht seconden voorsprong op Nys, met Iserbyt, Nieuwenhuis en Ronhaar op achttien tellen. Een kleine schuiver van Nys maakte aan de spanning rap een einde. Van der Poel bleef voorop, Nys viel terug in de achtervolgende groep van vier en moest daar bekomen van de mentale tik. Nadat Van der Poel het feestje had gevierd, werden Nieuwenhuis en Ronhaar tweede en derde. Nys moest zich tevreden stellen met plek vier.

Uitslag Wereldbeker veldrijden Hoogerheide 2024 - mannen

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws