Update III | Kastelijn kampt nog steeds met handproblemen, Van der Haar met nieuwe blessure Veldrijden
Veldrijden

Update III | Kastelijn kampt nog steeds met handproblemen, Van der Haar met nieuwe blessure

Update III | Kastelijn kampt nog steeds met handproblemen, Van der Haar met nieuwe blessure

(27 november 2021) Geen goed nieuws voor de Nederlandse crossfans. Tijdens de vrouwenrace in Kortrijk sijpelde door dat Lars van der Haar niet zou starten in de mannenwedstrijd omwille van een rugprobleem, terwijl Yara Kastelijn net daarvoor was uitgevallen bij de dames.

Ten eerste Kastelijn: zij kwam in de eerste ronde ten val en leek haar hand flink bezeerd te hebben. Haar ploegleider stelde in de live-uitzending van Sporza dat het op een serieuze polsblessure lijkt, die in het ziekenhuis onderzocht zal moeten worden. Voor de Brabantse is het te hopen dat de schade voorafgaand aan de drukke december-maand uiteindelijk mee zal vallen.

Dan Van der Haar, die een rugblessure opliep tijdens de verkenning. De Europees kampioen, die zondag in Besançon sowieso al niet zou starten, had daar zoveel last van dat starten geen optie meer bleek. Op aanraden van teammanager Sven Nys forceert Van der Haar zich nu niet, zo meldt z'n ploeg via de officiële kanalen.

Update - 28 november 2021 (09.10 uur): Kastelijn loopt geen breuken op

Yara Kastelijn kan opgelucht ademhalen, na haar crash in de Urban Cross in Kortrijk op zaterdag. De Nederlandse werd meteen naar het ziekenhuis gebracht voor enkele checks en daaruit bleek dat ze geen breuken heeft opgelopen. Wel is er sprake van een kneuzing in pols en hand, waardoor ze zondag de cross in het Franse Bescançon skipt. 'Het was een pijnlijke crash, doordat ik een verkeerd modderspoor pakte. Ik heb gips gekregen, omdat mijn hand meteen begint te zwellen als 'ie hangt. Aan het einde van komende week doen we een nieuwe check', zo vertelt ze via haar social media.

Naast Kastelijn zijn ook Lars van der Haar en Ceylin del Carmen Alvarado niet van de partij in Besançon. Van der Haar slaat het hele weekend over in verband met rugproblemen. Alvarado reed zaterdag nog een sterke cross in Kortrijk, maar ze slaat Frankrijk over. Ook zij heeft last van de rug.

Update II - 1 december 2021 (14.00 uur): Van der Haar keert terug in Boom, Kastelijn moet geduld hebben

Lars van der Haar keert komende zaterdag terug in het veld, in de Superprestige in Boom, zo vertelt hij aan Wielerflits. De Nederlander had last van zijn rug, maar na meerdere tests tijdens trainingen is 'de power' naar eigen zeggen terug. 'Ik zal sowieso starten. Als het goed blijft gaan, zelfs met ambities. Mocht de rug in koers tegenvallen, dan wordt het overleven. Maar zo is het elke cross zeker?'

Over de rugproblemen van Ceylin del Carmen Alvarado is ook goed nieuws. In een korte reactie aan In de Leiderstrui laat Alpecin-Fenix weten dat Alvarado normaal gesproken rijdt in Boom. Dat ze de cross in Besançon oversloeg, was vooral om wat extra rust te geven aan het lichaam.

Yara Kastelijn zit na haar crash in Kortrijk weer op de fiets, maar ze deed dat op woensdag wel pas voor het eerst. In een verklaring van haar ploeg staat dat Kastelijn in ieder geval nog de crossen in Boom en Val di Sole aan zich voorbij moet laten gaan. Er zit een barstje in haar linkerhand, bleek uit een MRI-scan. Men neemt de tijd om dat te laten herstellen.

Update III - 18 december 2021 (18.50 uur): Kastelijn kampt nog steeds met handblessure, Van der Haar met nieuwe blessure

Zaterdag 18 december maakte Yara Kastelijn in de Wereldbeker van Rucphen haar rentree in het veld, nadat ze drie weken geleden ten val kwam tijdens de cross in Kortrijk. Daarbij liep ze een barstje in haar linkerhand op, maar dat blijkt nog niet helemaal goed hersteld. Ze eindigde zaterdag als negentiende, maar gaf na afloop aan dat ze verstek laat gaan aan de Wereldbeker van zondag in Namen. 'Dat was misschien een week te vroeg terug in competitie. Mijn handblessure heeft wat meer tijd nodig om te herstellen, daardoor start ik morgen niet', zo laat ze op haar eigen twitterkanaal weten.

Lars van der Haar kampte enkele weken geleden met rugproblemen, maar die lijken voorlopig te zijn verholpen. Tijdens zijn trainingskamp in Mallorca kreeg hij echter te maken met knieproblemen, die zorgde voor een kleine trainingsachterstand. Het weerhield hem er niet van om zaterdag te starten in de Wereldbeker, waar hij nog knap als vijfde eindigde. Van der Haar start zondag wel gewoon in de Wereldbeker van Namen, maar het is nog afwachten hoe zijn knie het de rest van het seizoen gaat houden.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws