Van der Haar kampt met 'wielrennersknietje': 'Iets heel vervelends en nieuw voor mij' Veldrijden
Veldrijden

Van der Haar kampt met 'wielrennersknietje': 'Iets heel vervelends en nieuw voor mij'

Van der Haar kampt met 'wielrennersknietje': 'Iets heel vervelends en nieuw voor mij'

Lars van der Haar eindigde zaterdag als vijfde in de Wereldbekercross van Rucphen. In eigen land moest de Europees kampioen een Brit en drie Belgen voor zich dulden, maar na afloop was de Nederlander niet ontevreden, zo vertelt hij bij RTV Utrecht.

Een top vijf-notering is dit seizoen geen uitzondering meer voor Van der Haar, maar de laatste tijd kampt hij met een vervelende knieblessure. Het zorgde ervoor dat hij op trainingskamp in Mallorca niet de arbeid kon verrichten wat hij van tevoren had gepland. 'Het is een wielrennersknietje. Er is een soort schuurpapiertje dat op de knie is gaan klooien. Dat geeft last als ik lang in één beweging aan het fietsen ben. Ik heb op trainingskamp een beetje moeten rusten omdat ik kniepijn had. Ik heb wel een paar uur mee kunnen pakken, die ik mee kan nemen richting de tweede seizoenshelft.'

De knieblessure beperkte de 30-jarige Nederlander echter niet in de wedstrijd. zo laat hij na afloop weten. 'Die drie vooraan waren gewoon iets beter vandaag. Ik heb altijd wel last als ik terugkom uit Mallorca en toch ging het vandaag wel redelijk. Het was zo'n ontzettende snelheidsrace vandaag, dat het moeilijk was om een momentje van rust te vinden.' Uiteindelijk bleek Tom Pidcock de sterkste van de dag, door in de slotfase Eli Iserbyt nog voorbij te snellen. Michael Vanthourenhout en Quinten Hermans eindigden respectievelijk als derde en vierde.

'Voor de vorm maakt het niet veel uit, maar mentaal is zo'n blessure vervelend.'

Van der Haar

Voor Van der Haar wordt de tweede helft van zijn seizoen zondag vervolgd in Namen, waar de tweede Wereldbeker van het weekend op het programma staat. Een Wereldbeker met flink wat meer hoogtemeters dan zaterdag, waar er wellicht meer gevraagd wordt van zijn knie. 'Voor de vorm maakt het niet veel uit, maar mentaal is zo'n blessure vervelend. Je hoopt dat het verdwijnt, maar het komt telkens weer terug. Dat is iets heel vervelends en nieuw voor mij. Een zeurende knie gaat op een gegeven moment zo irritant zijn. Toch rijd ik vandaag mooi mee met de top vijf en dat hoop ik morgen ook weer gewoon te doen in Namen.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws