Vader Adrie vindt niet dat Van der Poel nog moet crossen: 'Het heeft geen zin meer' Veldrijden
Veldrijden

Vader Adrie vindt niet dat Van der Poel nog moet crossen: 'Het heeft geen zin meer'

Vader Adrie vindt niet dat Van der Poel nog moet crossen: 'Het heeft geen zin meer'

Gaat Mathieu van der Poel deze winter nog crossen of niet? Het is iets wat veel mensen zich afvragen, maar zijn ploeg Alpecin-Fenix kan nog geen duidelijkheid geven. Vader Adrie van der Poel komt bij Het Nieuwsblad echter met een stellige mening over het mogelijke rijden van zijn zoon.

'Als het aan mij ligt, dan crosst hij deze winter niet meer', zo laat Adrie weten tegenover de Belgische krant weten. Van der Poel maakte op tweede kerstdag zijn rentree in het veld. Nadat hij de eerste cross al met een week had uitgesteld vanwege een blessure, maakte hij in de Wereldbeker van Dendermonde toch een goede indruk. Hij eindigde achter een ontketende Wout van Aert als tweede en menig wielersupporter leek zich te mogen verheugen op een aantal spannende duels tussen de twee grootheden. Een dag later tijdens de Superprestige Heusden-Zolder kreeg Van der Poel echter weer last van zijn rug en moest hij de wedstrijd vroegtijdig verlaten.

De 26-jarige Nederlander besloot in ieder geval rust te nemen tot de wedstrijd in Hulst (2 januari), die zondag werd verreden. Oorspronkelijk zou hij 5 januari aan de start staan van de X2O-Trofee in Herentals, maar dat lijkt op dit moment niet aan de orde. Sportief manager van Alpecin-Fenix, Christophe Roodhoofd, kon daarover ook nog niks kwijt. 'We hebben nog geen nieuws hieromtrent.' Vader Adrie denkt niet Van der Poel er goed aan doet om deze winter nog een wedstrijd te rijden. 'Het heeft geen zin meer. Als hij opnieuw begint, gaat hij zich weer forceren en staan we geen stap verder of dichter.'

Het grote hoofddoel van deze winter zou het wereldkampioenschap (30 januari) in de Verenigde Staten zijn. Dat is nog slechts vier weken, al kwam er op nieuwjaarsdag nog wel een bemoedigend bericht. Van der Poel had alweer zestig kilometer op de fiets gezeten, maar of dat genoeg aanleiding geeft om terug te keren in het veld, is dus nog maar zeer de vraag.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws