Iserbyt tevreden met podium, Sweeck wint Wereldbeker: 'Reed in elke Wereldbeker een goed resultaat' Veldrijden
Veldrijden

Iserbyt tevreden met podium, Sweeck wint Wereldbeker: 'Reed in elke Wereldbeker een goed resultaat'

Iserbyt tevreden met podium, Sweeck wint Wereldbeker: 'Reed in elke Wereldbeker een goed resultaat'

Waar de strijd om de overwinning in Benidorm met name tussen Mathieu van der Poel en Wout van Aert ging, voerden Laurens Sweeck en Eli Iserbyt een gevecht om het laatste plekje op het podium. Waar Sweeck lange tijd de overhand had, sloeg Iserbyt in de slotronde toe. Wel boekte Sweeck het grootste succes, hij stelde met de vierde plaats de eindzege in de Wereldbeker veilig.

‘Ik ben zeer tevreden’, klinkt Iserbyt goedgemutst in het flashinterview. Waar de Belg de aansluiting met het leidende drietal Van der Poel, Van Aert en Sweeck even kwijt was, vocht hij zich terug. ‘Ik had de mazzel dat het tempo in de voorlaatste ronde wat zakte, waardoor ik weer kon aansluiten. Voor de slotronde wist ik verder dat ik de laatste klim als derde moest passeren wilde ik op het podium eindigen. Daar slaagde ik nipt in. In ieder geval ben ik heel tevreden met hoe ik me voelde vandaag. Het was een mooie cross, met een fijne sfeer’, sluit Iserbyt af.

Sweeck: 'Schat het hoger in dan de Superprestige van een paar jaar geleden'

Sweeck viel net buiten het podium. Het kon hem na afloop echter weinig deren, want met de eindzege in de Wereldbeker had hij een groter succes. ‘Voorafgaand aan het seizoen had ik er niet echt rekening mee gehouden, maar vanaf de eerste Wereldbekers verkeerde ik al in heel goede vorm. Zo kon ik in elke Wereldbeker wel een goed resultaat neerzetten. Zodoende is het mij gelukt om de eindzege te pakken’, aldus een trotse Sweeck.

Het is voor de Belgische crosser zijn grootste succes. ‘Het is het belangrijkste regelmatigheidsklassement dat je kan winnen, ik schat hem dus ook wat hoger dan mijn eindzege van de Superprestige een paar jaar geleden.’ Waar Sweeck al zeker is van de eindzege in de Wereldbeker, geldt dat ook voor Fem van Empel bij de vrouwen. Zij won zondag de cross in Benidorm en kan daardoor niet meer achterhaald worden in het klassement.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws