Van Aert rijdt lek in ultieme slotfase: 'Het leek net of er iemand aan mijn zadel trok' Veldrijden
Veldrijden

Van Aert rijdt lek in ultieme slotfase: 'Het leek net of er iemand aan mijn zadel trok'

Van Aert rijdt lek in ultieme slotfase: 'Het leek net of er iemand aan mijn zadel trok'

Wout van Aert moest in 'zijn' Herentals genoegen nemen met een tweede plaats, daar Mathieu van der Poel er met de overwinning vandoor ging. Het zag er vrijwel de gehele cross naar uit dat de strijd tussen de aartsrivalen beslecht ging worden door een sprint-à-deux. Als gevolg van een lekke achterband zag de Vlaming van Jumbo-Visma zijn kansen echter in rook opgaan.

'Net voor de materiaalpost voelde ik dat ik in de bochten een beetje begon te schuiven. Ik twijfelde eventjes om nog de post in te gaan, maar dan had ik de koers ook nooit kunnen winnen', is de runner-up realistisch in het flashinterview. 'Ik probeerde het nog wel, maar toen kwam Mathieu langszij en leek het net of er iemand aan mijn zadel trok.'

'Op het moment dat het gebeurde, baalde ik natuurlijk als een stekker. Gelukkig had ik nog twee minuten om te bezinnen vooraleer ik hier bij het interview aankwam', gaat Van Aert verder. Ook in Herentals, waar Van Aert woonachtig is, ontpopte de wedstrijd zich tot een ware thriller, die gekenmerkt werd door een strijd tussen de twee tenoren. 'We waren weer zo aan elkaar gewaagd dat het misschien zelfs saai werd', grapt Van Aert daarover.

'Iemand van die klasse eraf rijden is niet zo makkelijk', aldus Van Aert

Van der Poel gaf in zijn analyse van de wedstrijd aan de initiatiefneming meer aan Van Aert over te laten. 'Dat merkte ik wel', is de reactie van de sympathieke Belg daarop. 'Maar het heeft uiteindelijk wel gewerkt.' Van Aert stelt bovendien anders te hebben gecrost dan dat hij de voorbije wedstrijden heeft gedaan. 'Ik heb vandaag, in vergelijking met de vorige crossen, iets meer geprobeerd om Mathieu te lossen. In het eerste deel van de wedstrijd ging me dat goed af. Maar in de laatste twee ronden kreeg ik hem niet los. Net toen ik me aan het voorbereiden was om als eerst het laatste technische bos in te duiken, reed ik lek.'

Van Aert zegt zijn strijdplan de komende crossen echter niet te zullen gaan veranderen. 'Ik volg gewoon mijn gevoel. De voorbije crossen had ik ook graag meer koers gemaakt, maar het zat er toen gewoon niet in. Mathieu zette mij toen gewoon dusdanig onder druk dat ik me moest beperken tot volgen. Vandaag voelde ik mij echt goed en was ik misschien wel de betere. Daarom heb ik geprobeerd meer de koers te maken, maar iemand van die klasse eraf rijden is niet zo makkelijk', sluit de drievoudig wereldkampioen veldrijden af.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws