Van der Poel triomfeert in Herentals na materiaalpech Van Aert: 'Had hem liever geklopt zonder die lekke band' Veldrijden
Veldrijden

Van der Poel triomfeert in Herentals na materiaalpech Van Aert: 'Had hem liever geklopt zonder die lekke band'

Van der Poel triomfeert in Herentals na materiaalpech Van Aert: 'Had hem liever geklopt zonder die lekke band'

Mathieu van der Poel kraaide, voor het eerst sinds zijn overwinning in Gavere op 26 december, weer eens victorie. De polyvalente Nederlander vocht, dit keer in Herentals, andermaal een beklijvend duel uit met Wout van Aert. De Jumbo-Visma-ster kreeg in de ultieme slotfase echter te kampen met materiaalpech, met als gevolg dat Van der Poel vrijuit naar de overwinning kon soleren.

'Ik was niet heel uitbundig aan de meet', opent Van der Poel zijn analyse in het flashinterview. 'Ik had hem natuurlijk liever geklopt zonder die lekke band. Volgens mij was het wel spannend geworden.' Naar eigen zeggen heeft Van der Poel in Herentals, de thuishaven van zijn aartsrivaal, een ander strijdplan dan normaal in werking gesteld. 'Ik heb geprobeerd om iets over te houden voor die laatste halve ronde. We waren namelijk echt weer aan elkaar gewaagd vandaag.'

Van der Poel had Van Aert graag eerlijke kans gegeven

Precies op het moment dat Van der Poel aanviel, reed Van Aert lek. 'Ik was van plan om als eerste het laatste technische stuk in te duiken. Daar was ik op gefocust. Volgens mij had Wout toen al die lekke band. Dan is het wel enorm jammer voor hem dat hij niet eerlijk zijn kans kan verdedigen', is Van der Poel sportief.

Voor de liefhebbers van een inmiddels traditionele tweestrijd tussen Van der Poel en Van Aert is het niet lang wachten vooraleer het volgende duel op de planning staat. Op donderdag 5 januari geven de twee kemphanen namelijk allebei acte de présence in Koksijde, waar wederom een veldrit voor de X2O Badkamers-trofee op het menu staat.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws