Van Aert stelt veel organisatoren teleur, maar Benidorm blijft hopen: 'Hij neemt zijn crossmateriaal mee' Veldrijden
Veldrijden

Van Aert stelt veel organisatoren teleur, maar Benidorm blijft hopen: 'Hij neemt zijn crossmateriaal mee'

Van Aert stelt veel organisatoren teleur, maar Benidorm blijft hopen: 'Hij neemt zijn crossmateriaal mee'

Wout van Aert heeft zijn cross-programma openbaar gemaakt en moest daarbij een hoop organisaties teleurstellen. De Belg van Jumbo-Visma kiest voor een zeer geringe agenda, al claimen ze in het Spaanse Benidorm dat ze nog kans maken op de komst van Van Aert.

De cross in Benidorm wordt op 21 januari 2024 afgewerkt, twee weken voor het WK in Tábor. Van Aert heeft de cross onder voorbehoud op zijn programma staan, weet ook de organisatie in gesprek met Esciclismo. 'De besten van de wereld doen mee, het bewijs dat een zonnige cross in januari een perfect scenario is. Van Aert laat het echter afhangen van de eerste crossen op zijn kalender. Hij wil zien hoe hij de Kerstperiode doorstaat', aldus directeur Pascual Momparler.

De Spanjaard weet wat hem de komende periode te doen staat. 'Van Aert zal tegen die tijd in Alicante zijn met de ploeg van Jumbo-Visma, en hij neemt zijn crossmateriaal mee. We zullen hem allemaal een beetje moeten pushen om hem te overtuigen deel te nemen in Benidorm. Om op die manier afscheid te nemen van zijn veldritseizoen.'

Cross Benidorm lastiger door nieuwe klim

Met Mathieu van der Poel en Tom Pidcock al bevestigd, is Momparler alvast tevreden. 'We hebben het geluk dat we nu nog de drie beste crossers van de wereld aan de start kunnen krijgen. Dat is over enkele jaren misschien niet meer mogelijk. We willen een show neerzetten, met een parcours waarin een lastigere klim zit. Zo zal de race meer gesplitst worden en niet te lang bij elkaar blijven. Het biedt de kans aan de aanvallers om weg te rijden.'

In de eerste editie van de cross in Benidorm zagen we vorig jaar meteen een geweldig gevecht tussen Van der Poel en Van Aert. De Nederlander was toen de slimste in een razendsnel slot. Bij de vrouwen schreef Fem van Empel de race toen op haar naam.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws