Van Anrooij derde in Maasmechelen: 'Ik hoopte vooral mijn prestatie van afgelopen weekend te verbeteren' Veldrijden
Veldrijden

Van Anrooij derde in Maasmechelen: 'Ik hoopte vooral mijn prestatie van afgelopen weekend te verbeteren'

Van Anrooij derde in Maasmechelen: 'Ik hoopte vooral mijn prestatie van afgelopen weekend te verbeteren'

In de eerste editie van de Wereldbekerwedstrijd in Maasmechelen wist Shirin van Anrooij naar een knappe derde plaats te crossen. In het flashinterview laat de Zeeuwse weten enorm positief gestemd te zijn over haar prestatie.

Van Anrooij deed eind september nog mee aan het WK in Australië, waar zij zowel in de tijdrit als in de wegrit aan het vertrek stond. De 20-jarige renster van Baloise-Trek Lions had zelf dan ook niet verwacht al zo snel op het podium bij het veldrijden te gaan finishen. 'Ik hoopte vooral mijn zevende plaats van afgelopen weekend in Tabor te verbeteren', stelt ze gelukkig.

'In Tabor had ik namelijk al moeite om bij de eerste acht te blijven. En nu sta ik er opeens, terwijl ik best wel nerveus was vooraf', vervolgt Van Anrooij. Van Anrooij probeerde, toen ze samen met Van Empel en Pieterse een definitief gat hat geslagen, nog solo weg te rijden bij haar mede-koplopers. Die poging bleek echter tevergeefs.

Van Anrooij blij dat ze weer van voren koerst

'In de finale liet ik mezelf wat wegdrukken', is zij vervolgens zelfkritisch. 'Maar ik ben echt enorm blij om weer vooraan mee te koersen en zelfs al mee te doen om de overwinning. Mijn eerste veldrittraining heb ik pas afgelopen woensdag afgewerkt. Ik merk dat ik steeds sterker word en hopelijk kan ik de komende weken nog meer groeien.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws