Van Empel boekt nieuwe overwinning in Maasmechelen: 'Gelukkig hervond ik mijn tweede adem' Veldrijden
Veldrijden

Van Empel boekt nieuwe overwinning in Maasmechelen: 'Gelukkig hervond ik mijn tweede adem'

Van Empel boekt nieuwe overwinning in Maasmechelen: 'Gelukkig hervond ik mijn tweede adem'

Fem van Empel wist in de slotfase van de Wereldbekerwedstrijd in Maasmechelen weg te rijden bij haar directe concurrenten. Zij verwees daarmee Puck Pieterse en Shirin van Anrooij naar respectievelijk de tweede en de derde plaats. 'Ik ben wel bijzonder diep moeten gaan', aldus de winnares in het flashinterview.

'Dit was tot nu toe de zwaarste race van het seizoen. Het was een zware strijd en ook erg chaotisch tijdens de race. In het begin ging het niet zo goed, maar gelukkig hervond ik mijn tweede adem', aldus de 20-jarige Nederlandse.

'Op het laatste steile stukje zag ik gelukkig een mogelijkheid om Puck voorbij te gaan. Daarna was het gewoon volle bak door rijden tot aan de finish. Het bleek uiteindelijk genoeg', is de renster van Pauwels Sauzen-Bingoal gelukkig.

De veldrit in Maasmechelen, die de cross in Rucphen verving op de Wereldbekerkalender, is een compleet nieuwe wedstrijd. Van Empel is positief gestemd over de nieuwe race. 'Het was een lastig parcours. Het veld bolde niet echt lekker en het was constant druk houden op de pedalen. Ik ben blij dat we er een mooie wedstrijd van hebben gemaakt. Ik denk dat wie er ook had gewonnen, we het elkaar allemaal hadden gegund', sluit de Brabantse winnares af.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws