Van der Haar niet boos op 'vervelend spel' van Pauwels Sauzen-blok: 'Ben niet in de hekken gereden' Veldrijden
Veldrijden

Van der Haar niet boos op 'vervelend spel' van Pauwels Sauzen-blok: 'Ben niet in de hekken gereden'

Van der Haar niet boos op 'vervelend spel' van Pauwels Sauzen-blok: 'Ben niet in de hekken gereden'

Het was dringen voor de bochten, laat remmen om er net voor te zitten en soms even in de ankers om het gaatje te laten. Lars van der Haar vocht zaterdag in Kortrijk een heerlijk duel uit met Michael Vanthourenhout en Eli Iserbyt, teamgenoten van Pauwels Sauzen Bingoal. Na afloop confronteerde In de Leiderstrui winnaar Iserbyt en nummer twee Van der Haar met het ellebogenwerk.

Van der Haar was zaterdag vooral de dupe. De Nederlander had namens Baloise Trek Lions geen teamgenoten mee aan de start en moest dus opboksen tegen Iserbyt en Vanthourenhout. Dat ging soms fel, waarbij Van der Haar soms even de pas werd afgesneden om zo de ander van Pauwels Sauzen Bingoal te laten vertrekken. 'Dat gebeurt andersom met onze ploeg ook, dus daar ga ik niet moeilijk over doen. Natuurlijk zie ik het voor mezelf graag anders, omdat ik graag had willen winnen. Maar dat is ook de cross, dat hoort er een beetje bij', zegt Van der Haar eerst in het flash interview.

Tegenover deze website gaat hij er daarna nog iets dieper op in: 'Het is frustrerend, zeker als ze allebei goed zijn. Het beïnvloed uiteindelijk ook die laatste ronde, waarin je misschien niet helemaal kan laten zien wat je kan, en de uitslag krijgt die je hoopt', aldus de Nederlands kampioen. 'Maar wat moet je ervan zeggen? Er is niks gebeurd, ik ben niet in de hekken gereden en ik kwam er zelf ook gewoon niet altijd makkelijk doorheen. Bij Baloise Trek Lions doen we dit andersom ook. Als ik in leidende positie rijd, zou ik het ook fijn vinden als een ploegmaat van mij zoiets doet. Het is wat het is.'

Lees verder onder de foto

lars van der haar
Lars van der Haar

Iserbyt blij dat rollen eens waren omgedraaid

Daar sluit Iserbyt zich bij aan. De Belg was uiteindelijk de winnaar, al kwam dat niet per se door het tactische steekspel, maar simpelweg door een crash van Vanthourenhout. 'We waren een keer in overtal, want ik heb het andersom al weleens meegemaakt dit seizoen', lacht de Belg. 'We hebben het professioneel gespeeld. Het was op het scherpst van de snede, maar wel altijd met respect naar elkaar toe. Dan is dat heel mooi. Zeker vandaag kon het door de beugel.'

Bram van der Ploeg (Twitter: @BvdPloegg | e-mail: b.vanderploeg@indeleiderstrui.nl)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws