Van der Poel niet te temmen in Antwerpen, Van Aert bij rentree mee op podium Veldrijden
Veldrijden

Van der Poel niet te temmen in Antwerpen, Van Aert bij rentree mee op podium

Van der Poel niet te temmen in Antwerpen, Van Aert bij rentree mee op podium

Mathieu van der Poel heeft op formidabele manier de cross in Antwerpen weten te winnen. De Nederlander, die vanaf de vierde startrij kwam, reed in één ronde naar voren en denderde meteen van de concurrentie weg. Wout van Aert reed een degelijke cross bij zijn rentree en werd tweede.

Met de rentree van Van Aert was half Antwerpen uitgelopen en dat was niet voor niets: bij de start pakte de Belgisch kampioen resoluut de kop, terwijl Van der Poel vanop de vierde startrij ook uitstekend van start ging na zijn valpartij op zaterdag. Nederlands kampioen Lars van der Haar en Mees Hendrikx volgden Van Aert gezwind, die als een pijl door het zand van de Schelde gleed. Ondertussen was Van der Poel opgerukt naar plek vier en ook hij maakte de aansluiting met de eerder genoemden.

Van der Poel rijdt op scherpst van de snede

Aan het eind van de eerste ronde pakte Van der Haar brutaal over, wat de doodsteek was voor de sterk rijdende Hendrikx. Een stuk verderop kende wereldkampioen Tom Pidcock een zeer slechte start, hij moest in de eerste ronde vanaf plek 29 toekijken. Van der Poel en Van Aert waren uiteraard niet van plan om op de Brit te wachten, wat de Nederlander kracht bijzette met een versnelling bij het ingaan van ronde twee. Van Aert volgde, maar bij een tweede versnelling van Van der Poel moest hij het wiel laten.

Op die manier vatte de dolle stier Van der Poel de koe bij de horens, daar hij binnen enkele pedaalslagen al een redelijk grote voorsprong bijeen wist te fietsen. Een manier van fietsen die je sowieso als kunst mag zien, want hoe Van der Poel over de heuveltjes en door het zand ging was reden voor het publiek om de handen op elkaar te zetten. Met de knie en schouder zat het in ieder geval goed na de crash in Boom eerder dit weekeinde.

Daarachter waren het Van Aert en Europees kampioen Michael Vanthourenhout die de toon bepaalden, waar Van der Haar het wat lastiger kreeg. Van Aert rook bloed, wilde absoluut mee op het podium staan en ging in de derde ronde ook nog eens extra op de pedalen staan. Met die versnelling verkleinde Van Aert het gat naar leider Van der Poel met tien seconden.

Van Aert maakt klein foutje zonder al te veel erg

De ontketende Nederlander bleef foutloos doorstomen en zette op zijn beurt ook nog een tandje bij, waardoor zijn voorsprong richting de halve minuut ging. Van Aert had ondertussen Vanthourenhout achter zich gelaten en verzekerde zich zo een stuk voor het einde van de tweede plaats achter zijn eeuwige rivaal, die met veel schwung de zege bemachtigde in Antwerpen.

Van Aert reed niet foutloos naar de meet: in de voorlaatste ronde sprong de Belg over een balkje heen, maar dat ging niet helemaal goed. Zonder al te veel fysieke gevolgen van de valpartij kon de renner van Jumbo-Visma zijn weg vervolgen naar zijn tweede plek. Zo'n halve minuut na Van der Poel, die met de armen in de lucht over de meet kwam. De toeschouwers werden nog getrakteerd op een wheelie bij de laatste zandpassage, waarmee de speelvogel in Van der Poel nog eens naar boven kwam.

Uitslag Wereldbeker Antwerpen mannen 2022

Results powered by FirstCycling.com

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news