Koprol Nieuwenhuis geeft uitgelaten Vandeputte gouden kans op eerste zege in klassementscross in Lille Veldrijden
Veldrijden

Koprol Nieuwenhuis geeft uitgelaten Vandeputte gouden kans op eerste zege in klassementscross in Lille

Koprol Nieuwenhuis geeft uitgelaten Vandeputte gouden kans op eerste zege in klassementscross in Lille

Niels Vandeputte heeft de X2O Trofee-manche in Lille gewonnen. De renner van Alpecin-Deceuninck was verrassend de sterkste, voor Joris Nieuwenhuis, die een goede dag had, maar over de kop ging en de benen miste in de slotronde.

Na het heerlijke gevecht op zaterdag in Middelkerke begon de cross in Lille wat tam. Er waren weinig mannen die vanuit de start wilden aangaan. Nieuwenhuis had duidelijk geleerd van een dag eerder, toen hij halfweg cross zonder energie kwam te zitten. En hij kreeg gelijk, want pogingen van Thijs Aerts en Joran Wyseure liepen op niets uit in de eerste helft van de wedstrijd.

Het kwam aan op deel twee, waarin Eli Iserbyt en Michael Vanthourenhout namens Pauwels Sauzen-Bingoal de grote afwezigen waren. Zij reden constant op achterstand, wat kansen bood voor anderen vooraan. Naast Nieuwenhuis waren Wyseure en Niels Vandeputte op de afspraak. Lars van der Haar had geen topbenen, maar hing wel aan het elastiek op plekje vier.

Nieuwenhuis start, maar gaat over de kop

Nieuwenhuis besloot als eerste gas te geven en de Nederlander sloeg ook een mooi gaatje. In een bocht ging hij echter over de kop, waardoor een voorsprong veranderde in een achterstand. Wyseure en Vandeputte reden nu plots op één en twee, met Nieuwenhuis die na een fietswissel terugviel tot bij Van der Haar. De Nederlands kampioen had duidelijk goede benen en reed snel weer weg bij z'n ploeggenoot van Baloise Trek Lions en maakte de oversteek naar het leidende duo.

Richting de slotronde besloot Vandeputte het tempo te verhogen. Nieuwenhuis reed er op eigen tempo naartoe en uiteindelijk sloot ook Wyseure weer aan. Het was steken en gestoken worden in de laatste ronde, met alle drie de mannen die het probeerden. De beslissende knal kwam uiteindelijk van Vandeputte, die een tandje hoger schakelde en all-in ging in de absolute slotfase. Nieuwenhuis reageerde, maar kwam nooit meer dichter dan een klein gaatje.

Vandeputte door het dolle

'Echt ongelofelijk', jubelt Vandeputte na zijn eerste zege in een klassementscross. 'Ik heb er heel weinig woorden voor. 'Het zat zaterrdag al in m'n hoofd, want ik kom heel graag naar Lille. Ik heb hier al mooie dingen gedaan en wist waar ik het moest doen. Het liep zoals het moest lopen en dan win ik hier. Niemand kon meteen reageren op mijn aanval en het lukte om in de technische zone foutloos te blijven. Ik had een paar meter en dat zag ik pas toen ik het rechte stuk op kwam.'

Nieuwenhuis berustte na afloop wat in z'n wedstrijd. 'Ik voelde me eigenlijk heel goed en had een goede start. Die valpartij deed wel pijn, ik viel heel gek op m'n hoofd en nek. Ik zat er daarna niet meer helemaal in, maar kwam er wel door. Ik hoopte voor de winst mee te doen, maar Niels reed in die laatste ronde heel snel.'

Uitslag X2O Trofee veldrijden Lille 2024 - mannen

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws