Update | 'Tormans niet opnieuw in zee met Intermarché, dat contract heeft klaarliggen voor Toon Aerts' Veldrijden
Veldrijden

Update | 'Tormans niet opnieuw in zee met Intermarché, dat contract heeft klaarliggen voor Toon Aerts'

Update | 'Tormans niet opnieuw in zee met Intermarché, dat contract heeft klaarliggen voor Toon Aerts'

(13 mei 2022) Patrick Lefevere en Jan Tormans leken begin februari op weg naar een succesvolle samenwerking in het veldrijden, maar enkele maanden later lijkt de liefde al voorbij, voordat er één cross is gereden. Het Nieuwsblad meldt dat Tormans met te weinig geld over de brug komt. Om die reden gaat de gedroomde samenwerking naar alle waarschijnlijkheid niet door en zien we Lefevere normaliter niet terug in de cross komende winter.

De entree van Lefevere had nogal wat voeten in aarde. De ploegbaas van Quick Step-Alpha Vinyl sloot ogenschijnlijk een deal met Tormans, dat op zijn beurt de banden met Intermarché-Wanty-Gobert verbrak. Een kleine aardverschuiving het wielrennen, daar Tormans zelf ook te maken kreeg met mensen die hem verlieten. Emiel Verstrynge en Joran Wyseure weigerden mee over te stappen van Intermarché naar de nieuwe ploeg van Lefevere en Tormans en tekenden bij concurrent Alpecin-Fenix.

Naast z'n twee grootste talenten is Tormans nu ook Lefevere kwijt in de ambitieuze plannen die eerder dit jaar werden gepresenteerd. 'Een te beperkte budgettaire inbreng van Tormans ligt aan de basis van het zo goed als zeker afblazen van het huwelijk tussen beide partijen', zo valt te lezen op vrijdagochtend. Een hard gelag, daar Lefevere en Tormans met veel bombarie hun huwelijk aankondigden. Lefevere is sowieso actief, daar hij ook al in het vrouwenwielrennen stapte.

Gaan Tormans en Intermarché toch met elkaar door?

Een kat in het nauw maakt duidelijk rare sprongen, want Jan Tormans zou inmiddels weer aan tafel zijn geschoven bij Intermarché, de ploeg die hij juist wilde verlaten. 'Ik heb niets tegen de mensen van Intermarché, maar de cross is er maar een aanhangsel', zo stelde hij eerder dit jaar nog. Of het tot een geslaagde verzoening komt, valt zodoende nog te bezien. Intermarché wil graag in het veldrijden blijven in 2-2023, met of zonder Tormans. Dat we Lefevere komende winter al in de cross zijn, lijkt nu zeer twijfelachtig.

Update - 20 november 2022 (11.50 uur): Tormans niet verder met Intermarché

Het veldrittream Tormans CX van Jan Tormans gaat dan toch niet verder met Intermarche-Wanty-Gobert. Volgens Het Nieuwsblad zijn onderhandelingen tussen beide partijen mislukt, waarna Tormans besloten heeft om voor een jaar uit het veldrijden te stappen als sponsor.

Ook zonder Tormans is Intermarché van plan om haar actviteiten in de cross voort te zetten. Tot het eind van jaar komen crossers Corné van Kessel en Quinten Hermans nog voor de ploeg uit. Ook het Luxemburgse talent Marie Schreiber staat bij de ploeg onder contract. Het Nieuwsblad stelt verder dat Intermarché een contract zou hebben klaarliggen voor Toon en Thijs Aerts. Toon is nog steeds wachtende op een uitspraak van de UCI over zijn positieve dopingtest.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws