Vermoeide Tom Pidcock tevreden met plek drie: 'Ik zat echt vaak vast in de modder vandaag' Veldrijden
Veldrijden

Vermoeide Tom Pidcock tevreden met plek drie: 'Ik zat echt vaak vast in de modder vandaag'

Vermoeide Tom Pidcock tevreden met plek drie: 'Ik zat echt vaak vast in de modder vandaag'

Tom Pidcock had nog alle kansen om te winnen in de Exact Cross van Loenhout. Elke ronde moest hij een gaatje laten op Wout van Aert en Mathieu van der Poel, maar kort voor de start/finish-passage kwam de Brit steeds weer terug tot in het wiel van zijn twee concurrenten.

De reden dat Pidcock steeds een kleine achterstand moest goedmaken? Dat was volgens hem de modder, die door de vele regenval de koers karakteriseerde. 'Ik verloor telkens veel tijd in de modder', zegt na afloop tegenover onder andere In de Leiderstrui. 'Ik zat echt vaak vast in de modder vandaag. Op de andere punten in het parcours was ik wel goed en kon ik de rest bijbenen', aldus de huidige wereldkampioen veldrijden.

Voor de INEOS Grenadiers-coureur zat er niet meer in dan een derde plek, achter winnaar Van Aert en Van der Poel. 'Over het algemeen ben ik tevreden. Vanmorgen was ik nog best wel moe. We hebben ook zoveel crossen in korte tijd gereden. Gisteren was dan de enige rustdag', kijkt Pidcock met een goed gevoel terug.

De crosser heeft nog een dag om goed uit te kunnen rusten. Op 1 januari staat in Baal zijn volgende koers te wachten. Een paar dagen later start hij net als Van Aert en Van der Poel in de cross van Herentals. Ook in Benidorm zal hij samen met zijn rivalen aan de start verschijnen.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws