Voorbeschouwing Exact Cross Mol 2022 | Van der Poel, Van Aert, Pidcock of iemand anders: Wie is de Mol? Veldrijden
Veldrijden

Voorbeschouwing Exact Cross Mol 2022 | Van der Poel, Van Aert, Pidcock of iemand anders: Wie is de Mol?

Voorbeschouwing Exact Cross Mol 2022 | Van der Poel, Van Aert, Pidcock of iemand anders: Wie is de Mol?

De Spaanse trainingskampen zijn inmiddels achter de rug, tijd om de Belgische modder weer op te zoeken! De Zilvermeercross in Mol is de eerste van een hele serie veldritten rondom de feestdagen en markeert ook de rentree van zowel Wout van Aert als Tom Pidcock na één weekje afwezigheid. In de Leiderstrui blikt vooruit.

De Zilvermeercross in Mol, die wordt verreden in het kader van de Exact Cross-wedstrijden, heeft dus een fraai affiche om mee te pronken. Ook Mathieu van der Poel doet namelijk mee, waarmee de lokale bevolking in Mol na de afgelasting van vorig jaar getrakteerd wordt op heel wat moois aankomende vrijdag.

Praktische informatie Exact Cross Mol 2022

  • Vrijdag 23 december 2022
  • Deelnemers
  • Klassering: Exact Cross

In dit artikel

  • Laatste winnaars
  • Parcours, weer en tijden
  • Favorieten
  • TV-informatie
Laatste winnaars Zilvermeercross Mol

2021/2022 Afgelast
2020/2021 Wout van Aert / Lucinda Brand
2019/2020 Mathieu van der Poel / Laura Verdonschot
2018/2019 Corné van Kessel / Sanne Cant
2017/2018 David van der Poel / Lucinda Brand
2016/2017 Mathieu van der Poel / Sanne Cant
2015/2016 Wout van Aert / Jolien Verschueren
2014/2015 Wout van Aert / Sabrina Stultiens

Parcours, weer en tijden Exact Cross Mol 2022

De Zilvermeercross staat bekend als een echte zandcross. De cross kent twee lange zandpassages, die op kenmerkende wijze parallel aan elkaar lopen. Verder wordt er grotendeels rondom de Zilvermeer gereden, wat ongetwijfeld prachtige plaatjes op gaat leveren. Op deze manier wordt het wel een cross voor de zandhazen, wat de charme is van deze veldrit.

Voorbeschouwing Exact Cross Mol 2022 | Van der Poel, Van Aert, Pidcock of iemand anders: Wie is de Mol?

Weer
Regen, regen, regen. Dat is wat we vooral op ons dak gaan krijgen in Europa deze week. In Mol is dat niet anders, zowel in de dagen voorafgaand aan de veldrit als op de dag zelf. Vrijdag zal het naar verwachting zo'n twaalf graden zijn, terwijl er de hele dag regen verwacht wordt.

Tijden
Start vrouwen: 16.15 uur
Finish vrouwen: 17.00 uur
Start mannen: 17.30 uur
Finish mannen: 18.30 uur

Favorieten vrouwen Exact Cross Mol 2022 

Youngsters Fem van Empel en Puck Pieterse zijn er niet bij in Mol, wat ook geldt voor onder meer Ceylin del Carmen Alvarado en Denise Betsema. Desondanks heeft de organisatie nog een heel mooi pakket aan vrouwelijke crossers weten op te trommelen, met het Baloise Trek Lions-duo Lucinda Brand en Shirin van Anrooij als voornaamste favorietes.

Beide dames keren terug van het trainingskamp van Trek-Segafredo in Spanje, waar ze uitgebreid de tijd namen om In de Leiderstrui te woord te staan (via deze en deze link te lezen). Nu zijn ze als duo dus terug in Vlaanderen, om in Mol vermoedelijk meteen om de zege te strijden. Ook Annemarie Worst (777) keert terug in competitie nadat een knieblessure haar meer dan een maand aan de kant hield.

Voorbeschouwing Exact Cross Mol 2022 | Van der Poel, Van Aert, Pidcock of iemand anders: Wie is de Mol?

Aniek van Alphen is namens de 777-formatie dan misschien een betere gok. De felle Brabantse wist de zeges in Boom en Essen te grijpen en koerst zodoende op een roze wolk. Daarnaast houden we de Britse dames Zoe Backstedt en Anna Kay in de gaten, evenals Yara Kastelijn van Crelan-Fristads.

Favorieten mannen Exact Cross Mol 2022 

Zoek niet naar Eli Iserbyt, Michael Vanthourenhout of Lars van der Haar in Mol. Zij zullen niet aan de start verschijnen, maar niet getreurd: er blijft nog meer dan genoeg moois over voor deze Zilvermeercross in Vlaanderen. Wat te denken van de Grote Drie: Mathieu van der Poel, Wout van Aert én Tom Pidcock?

Na de trainingskampen van de verschillende mannen is het moeilijk te stellen waar ze nu precies staan, maar op basis van de driestrijd in Antwerpen krijgt Van der Poel toch net een streepje voor. Hij gaf in Val di Sole - deels uit voorzichtigheid - niet thuis, maar kan in het zand van Mol ongetwijfeld weer zijn ding doen.

Voorbeschouwing Exact Cross Mol 2022 | Van der Poel, Van Aert, Pidcock of iemand anders: Wie is de Mol?

Al kregen we via Strava ook wel mee dat Van Aert zijn motor aan het warmdraaien is. De Belg van Jumbo-Visma werkte de nodige kilometers af en dat wijst alleen maar in de richting van een goede kerstvorm. Hetzelfde geldt voor Tom Pidcock, die zich met een flinke KOM op Strava online liet zien.

Laurens Sweeck is er als echte zandspecialist uiteraard ook weer bij. Verder verwachten we Thibau Nys, Ryan Kamp, Corné van Kessel en ook Quinten Hermans in de strijd om een mooie ereplaats.

Odds Exact Cross Mol 2022

Mathieu van der Poel - Bet365: 5,00 - Jack's: 6,00
Wout van Aert - Bet365: 6,50- Jack's: 6,00
Tom Pidcock - Bet365: 10,00 - Jack's: 9,00
Laurens Sweeck - Bet365: 13,00 - Jack's: 15.00

Bij Bet365 ontvang je een welkomstbonus van 100 euro, bij Jacks een welkomstbonus van 50 euro!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+.

Zoek je meer interessante wedtips? Bezoek dan Sportbookies.nl.

TV Exact Cross Mol 2022

De vrouwen zullen in Mol om 16.15 uur starten voor hun cross, en om 17.30 uur volgen de mannen. In het donker dus. De wedstrijd is in België live te zien op VTM en in Nederland in de Eurosport Player.

Tom van der Salm (Twitter: @TomvanderSalm) | e-mail: t.vandersalm@indeleiderstrui.nl)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws