Van Aert wint mooiste cross van deze winter op pechdag Van der Poel, wegrenners en Vanthourenhout maken indruk Veldrijden
Veldrijden

Van Aert wint mooiste cross van deze winter op pechdag Van der Poel, wegrenners en Vanthourenhout maken indruk

Van Aert wint mooiste cross van deze winter op pechdag Van der Poel, wegrenners en Vanthourenhout maken indruk

Wout van Aert heeft na een overheerlijke cross de Wereldbekerwedstrijd in Benidorm gewonnen. Dankzij een kettingprobleem van Mathieu van der Poel in de eerste ronde, kregen we een inhaalrace cadeau. Van Aert en Tom Pidcock toonden zich op hun beurt met uitstekende benen en het was Europees kampioen Michael Vanthourenhout die met misschien wel de prestatie van de dag tweede werd.

Van der Poel en Van Aert startten van de tweede rij, Pidcock van de derde. Dat zorgde ervoor dat de grote mannen tussen de rest de eerste ronde reden. Van der Poels ketting begaf het ineens. Hij moest van de fiets, stond best lang stil en kon pas weer door toen hij bijna in laatste positie lag. Van Aert kon niet meteen profiteren, omdat hij nog niet van voren reed. Toen dat wel het geval was, gaf de Belg meteen gas.

Van der Poel komt rap terug, kwartet vooraan

In de eerste rondes was het wisselen van camera. Vooraan was het Van Aert die - na een korte beurt van Pim Ronhaar - initiatief nam. En van achteren kwam Van der Poel, die vooral op het klimmetje van 300 meter aan acht procent gemiddeld indruk maakte. Grote verschillen maakte de koploper niet, waardoor de wereldkampioen uiteindelijk al snel de aansluiting kon maken. Sterker nog: hij probeerde er meteen van weg te rijden met een nieuwe uitbarsting op het klimmetje. Dat lukte niet.

Van der Poel en Van Aert waren even samen, maar toen ze het tempo even wat lager legden, waren het Pidcock en Vanthourenhout die erbij kwamen. Pidcock kende een lastige start, maar kwam er helemaal doorheen. Vanthourenhout was ook indrukwekkend, nadat hij om 04.00 uur in de ochtend richting Benidorm was gevlogen. Pidcock durfde een aanval te plaatsen en ook Vanthourenhout liet zich zien. Van Aert klampte zich op zijn beurt vast aan het wiel van Van der Poel, die in ronde zes nog één keer probeerde weg te rijden op de klim. Hij kon Van Aert dit keer niet lossen.

Van der Poel valt, Van Aert profiteert

Met vier leken we richting de twee laatste rondes te gaan, maar omdat het kwartet niet echt doorreed, kwamen er plots nieuwe namen van voren. Thibau Nys - die eerder al brutaal meedeed maar fietspech kende - en Eli Iserbyt waren bijvoorbeeld van de partij. En het werd helemaal een onvoorspelbare cross toen Van der Poel in de voorlaatste ronde plots op de grond lag. Zonder veel erg, zo leek het, maar ineens hadden alleen Van Aert en Vanthourenhout nog vooraan en Iserbyt en Nys in posities drie en vier. Pidcock had zich na de aansluiting van de kluwe laten wegdrukken en kwam door als vijfde.

Van Aert en Vanthourenhout gingen de slotronde in, met een groep met Nys, Iserbyt, Pidcock en enkele anderen op twaalf seconden. Van der Poel liet de kop hangen en kwam door op 23 tellen. Dé kans voor Van Aert om te winnen, dus. Maar hoe goed was Vanthourenhout? Niet goed genoeg, zo bleek tijdens de laatste keer klimmen. Van Aert reed z'n landgenoot los en leek zorgeloos op weg naar de winst. Hij nam zelfs de balken niet meer springend op de fiets en viel toen hij weer de fiets op wilde, maar de zege kwam niet meer in gevaar.

Uitslag Wereldbeker veldrijden Benidorm 2024 - mannen

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws