WK-organisatie baalt van Pidcock: 'Onbegrijpelijk dat hij niet meedoet, hij is nota bene titelverdediger' Veldrijden
Veldrijden

WK-organisatie baalt van Pidcock: 'Onbegrijpelijk dat hij niet meedoet, hij is nota bene titelverdediger'

WK-organisatie baalt van Pidcock: 'Onbegrijpelijk dat hij niet meedoet, hij is nota bene titelverdediger'

Het WK veldrijden komt steeds dichterbij. Van 3 tot en met 5 februari worden de regenboogtruien verdeeld in het Nederlandse Hoogerheide. Het is de thuisbasis van de familie Van der Poel en dus niet zo gek dat Adrie van der Poel de voorman is als parcoursbouwer.

Het WK-project kost Hoogerheide zo'n drie miljoen euro en zal in principe weinig veranderen van het parcours dat we vorig seizoen zagen, op 23 januari van 2022. Eli Iserbyt was toen de winnaar, ook al omdat Wout van Aert niet meedeed en Mathieu van der Poel zijn cross-seizoen door een rugblessure vaarwel had gezegd. In februari zijn Van Aert en Van der Poel er wel allebei bij en ontbreekt alleen titelverdediger Tom Pidcock.

Hoogerheide verwacht op de zondag - als de elite-wedstrijd bij de mannen wordt verreden - zo'n 30.000 toeschouwers. De fans zijn meer dan welkom, daar de laatste editie van de cross in Hoogerheide door corona zonder publiek werd verreden. Het leverde de organisatie een verliespost op van 150.000 euro. 'Weg reservepotje', zegt organisatie-voorzitter Jan Prop bij BN/De Stem. 'We houden de kosten daarom scherp in de gaten.'

WK-organisatie baalt van besluit Pidcock

Prop hoopt op een prachtig duel tussen Van Aert en Van der Poel. Voor de kaartverkoop zou hij fijn zijn al Van der Poel richting het WK nog wat beterschap toont. 'Na de cross in Zonhoven was er even een piek in de kaartverkoop. Die is nu weer weg. We gaan het zien. Ik vind het wel onbegrijpelijk dat Tom Pidcock niet mee doet. Hij is nota bene de titelverdediger', zo is Prop kritisch.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws