Ziedende Alvarado slachtoffer van start-soap in Brussel: 'Plots ging er een fluitje' Veldrijden
Veldrijden

Ziedende Alvarado slachtoffer van start-soap in Brussel: 'Plots ging er een fluitje'

Ziedende Alvarado slachtoffer van start-soap in Brussel: 'Plots ging er een fluitje'

Het was behoorlijke chaos bij de start van de X2O Trofee voor vrouwen in Brussel. Omdat de lichten het niet deden, gold een fluitsingaal om de rensters te laten starten. Het bleek niet duidelijk gecommuniceerd. Voor Ceylin del Carmen Alvarado was het een streep door de rekening. Zij bleef namelijk staan toen de cross op gang werd gefloten.

Alvarado was woedend na afloop. ‘Eerst wordt er opgeroepen dat er met lichten wordt gestart en plots wordt de wedstrijd op gang gefloten. Dit was geen reglementaire start’, citeert Sporza de Nederlandse. Alvarado miste haar start compleet en hoewel ze nog dichtbij kwam, kon ze niet de aansluiting maken met Fem van Empel, Lucinda Brand en Annemarie Worst.

'Ik bleef staan, want dat was geen reglementaire start.'

Ceylin del Carmen Alvarado

Voor Alvarado zat het podium er daarna niet meer in. Zij werd vierde op geruime achterstand van de eerste drie. Het bizarre aan het de hele start-soap is dat vooraf niet werd aangegeven dat de startlichten het niet deden. Ook was niet gecommuniceerd dat in plaats van de lichten een fluitsignaal als startsein zou dienen. Dat werd na afloop door Brand en Van Empel aan In de Leiderstrui bevestigd.

Alvarado bleef als één van de weinige staan en werd zodoende flink benadeeld. ‘Er is ons vooraf niet gezegd dat de lichten niet werkten. Integendeel, voor de start werd er opgeroepen dat we vandaag met lichten zouden starten. En plots ging er een fluitje. Ik bleef staan, want dat was geen reglementaire start. De helft van het peloton vertrekt, de andere helft vertrekt niet. Dit was eigenlijk een valse start’, aldus Alvarado.

Alvarado: 'Hij doet daar heel luchtig over'

‘Naar mijn mening had de juryvoorzitter de wedstrijd opnieuw moeten laten van start gaan, want hij heeft zich niet gehouden aan de regels’, vervolgt Alvarado, die verhaal gingen halen bij de juryvoorzitter, maar nul op het rekest kreeg. ‘Hij zei dat hij zijn beslissing niet meer kon terugdraaien. Ik ga vechten voor mijn rechten, maar hij doet daar heel luchtig over’, besluit Alvarado teleurgesteld.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws